Inge (55) is tweemaal gescheiden en werkte jarenlang als vertegenwoordigster van het betere huislinnen. Aan huwelijk één hield ze een zoon over die makelaar is in Frankrijk en aan huwelijk twee een dochter die nog studeert. Zoals ze voor me zit kan ik amper geloven dat zo’n stijlvolle, modern ogende, temperamentvolle dame nog steeds op zoek is naar een passende partner. En toch is dat de onversneden waarheid. De donkerharige, bruisende, zeer vrouwelijke Inge ontvangt me vriendelijk in haar gezellig huis en doet me haar verhaal op een eerder beschouwende manier.
Inge :

“Ik ben een eerste maal getrouwd toen ik nog vrij jong was. Het was een huwelijk geregeld door onze ouders. Mijn man was beschaafd, vriendelijk, intelligent en betrouwbaar. We hadden het financieel goed. Wat zeg ik, we hadden het financieel zéér goed. Als ik er nu op terugkijk moet ik toegeven dat het een stabiel huwelijk was. Maar het was er een zonder liefde en zonder verwarmende seks. Omdat we het financieel zo goed stelden en een zoon hadden, zijn we toch twaalf jaar bij elkaar gebleven. Uiteindelijk ging ik ervan door. Ik kon de liefdeloosheid plus het ontbreken van regelmatige knuffels en seks niet langer aan. Na de scheiding huwde ik een tweede maal. Dat eveneens seksloze huwelijk, jawel, ben ik een dochter en negen jaar later ontvlucht omdat mijn ex me sloeg. Na de tweede scheiding leerde ik een toffe man van mijn leeftijd kennen die mijn beste maatje werd. We woonden niet samen, maar zagen elkaar twee, drie keer per week en konden heel goed met elkaar praten en plezier maken. Het ontbreken van regelmatige seks echter, loopt als een rode draad door mijn leven. Ook deze keer was het dus al niet veel beter omdat mijn vriend me bedroog met vrouwen die een pak jonger waren. Toen ik het niet meer aankon om continu vernederd te worden, moest ik hem wel de bons geven. Amper een week later botste ik pardoes op de man van mijn leven. Hij was wel twintig jaar ouder en getrouwd maar de aantrekkingskracht was zo sterk dat ik er geen punt van maakte. Leo was immers knap, sportief, ondernemend, actief en praktisch ingesteld. En nu, na vijftien jaar is hij dat nog steeds. Ook was hij een man van de wereld die nog een bijzondere troef had: hij maakte me het naar de zin in bed. Let wel, ik heb nooit beukers gehad en heb evenmin ooit beukers gewild. Zoals zoveel vrouwen. Leo was evenmin een beuker maar wél passioneel. Bovendien bezat hij voldoende seksuele feeling en appetijt om mij naar meer te laten verlangen. Het werd een ware openbaring en belevenis voor mij. Ik was stapel op hem. Niettegenstaande hij getrouwd was, brachten we veel tijd door samen en nam hij me overal mee. Zo beleefden we vijf jaar vol passie en plezier.
Maar die passie doofde langzaam uit toen ik erachter kwam dat hij me wat voorloog. Van bij het begin van onze relatie beweerde hij dat hij zijn vrouw zou verlaten en ik had dat in al mijn naïviteit en verliefdheid geloofd. Omdat ik dat zo graag wou geloven natuurlijk. Want ik moet toegeven dat mijn emoties mijn verstand vaak vertroebelen. Maar ik had beter moeten weten. Zijn vrouw was ook zijn zakelijke partner en nog wel een bijzonder efficiënte partner. Bovendien liet ze hem vrij rondspringen in zijn persoonlijke speeltuin. En neem van mij maar aan dat een man van zo’n vrouw zelden definitief afstand neemt. Toen de waarheid eindelijk in volle omvang tot mij doordrong, maakte ik het uit met hem. Het feit dat een bijzondere man net op dat moment mijn pad kruiste, maakte alles gemakkelijker voor mij.”