10 uitspraken van mannen op een 1ste date nader bekeken

0

Mannen praten meestal vrij openlijk op een eerste date. En toch kunnen ze enkele rookgordijntjes optrekken betreffende één en ander. Freelancer Frank Kobola die regelmatig bijdragen pleegt inzake relaties en seks voor cosmopolitan.com, laat er zijn licht op schijnen. Hieronder vind je dan ook enkele voorbeelden van veel gebruikte uitspraken van mannen die Kobola moeiteloos decodeert. Omdat hij zelf een man is en dus ervaringsdeskundige. En dat maakt wat volgt zoveel waarachtiger.

1. Hij zegt: ‘Ik heb laat en stevig geluncht en daarom is het verstandiger mij nu te beperken tot een lichte maaltijd.’
De verborgen waarheid achter deze woorden is: ‘Dit restaurant is te duur voor mij en ik hoop dat je maar een kleine hap bestelt zoals ik dat van plan ben’
Dramt hij tijdens de eerste date verder door over dit onderwerp? Of maakt hij grapjes omtrent duur uit eten gaan en de voordelen van een lekkere fastfoodhap? Dan staat het bijna vast dat deze man dure restaurantrekeningen wil vermijden.

2. Hij zegt: ‘Ik ben eigen baas.’
De verborgen waarheid achter deze woorden is: ‘Ik woon nog bij mijn ouders en ben momenteel werkloos.’
Let wel: er is niets mis met inwonen bij de ouders. Maar laten we eerlijk zijn: iedereen die zichzelf “een zelfstandige” noemt en niet direct enthousiast gaat uitweiden over zijn eigenlijke business, heeft gewoon geen zaak om over te vertellen. En doet hoogstwaarschijnlijk verder evenmin iets.

3. Hij zegt: ‘Ik eet normaal zo gezond mogelijk, weet je. Maar voor deze ene keer ga ik toch een uitzondering maken en zondigen.’
De verborgen realiteit achter deze woorden is: ‘Dat zeg ik elke dag….’
Hij zal waarschijnlijk voor een gerecht kiezen waarin voldoende vet en alcohol verwerkt zitten. Of voor een lekker vettig, zoet en/of geflambeerd toetje. Zie je hem zitten als potentiële levenspartner? Kijk hem dan vriendelijk aan over de tafel en zeg: wees gewoon jezelf, dat blijft altijd het beste.

4. Hij zegt: ‘Ik ben nu niet op zoek naar iets ernstigs.’
De verborgen boodschap achter deze woorden is: ‘Ik ben hier vooral om seks te hebben met jou, babe!’
Dit is duidelijke taal, toch? Maar al te vaak denken vrouwen: hij zal wel van mening veranderen, eens hij me beter kent. Of: ik trek hem wel over de streep. Meestal zal dit niet gebeuren. Je zal hem op die manier enkel sneller van je afduwen. Ofwel stem je in met iets losjes ofwel zet je er gewoon direct een punt achter. En verwijt je datingpartner in geen geval zijn andere kijk op de zaak. Want dat is zijn volste recht.

5. Hij zegt: ‘Ik ben echt moe en morgen wordt een belangrijke dag.’
De verborgen realiteit achter deze woorden is: ‘Ik wil deze duffe date nu stopzetten.’
Het is mogelijk dat hij de waarheid spreekt. Maar geef toe: indien hij met jou een echt toffe date beleefde, zou die belangrijke dag hem worst wezen. Vooral als jullie op vrijdag of zaterdag daten en hij vaag blijft over “die belangrijke dag”, mag je terecht argwanend zijn en beseffen dat je na de date nooit meer iets van hem zal horen. Ook dat is zijn volste recht!

6. Hij zegt: ‘Het is tegenwoordig zo druk op het werk.’
De verborgen waarheid achter deze woorden is: ‘Ik hoop dat je ermee kan leven me elke maand maar 1 keer te zien. Of zelfs minder…’
Niemand geeft graag toe (te) weinig beschikbaar te zijn voor een eventuele partner. Maar als hij het te vaak heeft over zijn drukke baan en alle bijhorende stress, besef dan dat je heel veel weekends alleen zal doorbrengen. En ja, er zijn mensen die hier best mee om kunnen. Jij ook?

7. Hij zegt: ‘ik heb tot dusver enkel gekke (onvolwassen/ domme/wispelturige/inhalige) exen gehad.’
De verborgen realiteit achter deze woorden is: ‘Ik deug niet als partner.’
Het is mogelijk dat er een onbewust patroon bij je date actief is dat dergelijke vrouwen aantrekt. Maar het is veel waarschijnlijker dat hij het moeilijk heeft om op een goede manier met vrouwen om te gaan. Het is immers zo makkelijk alles gewoon op de ander af te schuiven zonder de hand in eigen boezem te steken. Hoe dan ook: een relatie tussen jullie zal geen rozengeur en maneschijn worden. Veel kans hier dat jullie elkaar zullen kwetsen. Neem liever nu vriendelijk afscheid van elkaar.

8. Hij zegt: ‘Heb je die film nog niet gezien? Dat is een gat in je cultuur. Je moet ‘m gewoon gezien hebben. Kom mee naar mijn huis, ik heb hem op dvd.’
De verborgen boodschap achter deze woorden is: ‘Laten we seks hebben. Nu. Bij mij thuis.’
De datingplek verlaten om naar het huis van van één van beide partijen te gaan, is het universeel signaal dat jullie beiden instemmen met eventueel gerampetamp.  Je bent zeker oud en wijs genoeg om te doen wat goed aanvoelt voor jou. Volg je hart maar luister tegelijk naar je verstand.

9. Hij zegt: ‘We hadden wel een toffe date, gisteren. Maar ik denk niet dat ik momenteel al toe ben aan een nieuwe relatie.’
De verborgen realiteit achter deze woorden is: ‘Onze date was niet veel soeps.’
Besef dat je date de zaak gracieus probeert af te handelen. Dit is trouwens een vaak gebruikte manier om te zeggen dat de vonk tussen jullie niet oversloeg. Maak het hem en jezelf niet moeilijk. Laat hem zijn hart volgen en zijn weg verder zetten. Dan kan jij je weg ook verder zetten.

10. Hij zegt: ‘Wisselvallig weertje tegenwoordig, hé?’
De verborgen boodschap achter deze woorden is: ‘Ik weet echt niet wat ik hier doe, waarom ik hier ben. Ik weet evenmin wat te zeggen tegen jou. Ik klap dicht. Help!!!!
Hopelijk kan je hem geruststellen en kan je het gesprek op een prettige manier aanzwengelen. Als hij je tenminste bevalt….

Lees ook:
Verklarende woordenlijst voor vrouwen
Mannen over vrouwen
Haal het beste uit je man(1)

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer