OkCupid: vind de juiste partner via 3 banale vragen

0

De juiste partner vinden via 3 simpele vraagjes? Ik weet dat je nu meteen denkt: da’s flauwekul. En toch kan het. Tenminste, als we vier wiskundigen verbonden aan de universiteit van Harvard mogen geloven.

Een hele poos geleden publiceerde Het laatste Nieuws een interessant artikel dat alle singles die op zoek zijn naar een passende partner, aanbelangt. De bijdrage ging over vier wiskundigen verbonden aan de Amerikaanse Harvard University, een van de meest gerenommeerde universiteiten ter wereld. De toelatingseisen voor kandidaat-studenten zijn er zo hoog als het collegegeld. De royaal betaalde hoogleraren zijn vaak topwetenschappers in hun vakgebied. Knappe koppen en kwaliteit, verzekerd dus.

OkCupid hield een enquête

De hierboven vermelde vier straffe koppen, ontwierpen samen een datingsite “OkCupid” genaamd. Ter info: OkCupid behoort momenteel tot de snelst groeiende Amerikaanse datingapps. Onze vier wiskundigen onthullen wat het succes van een relatie voorspelt en bepaalt. Hiervoor ontwikkelden ze een algoritme gebaseerd op een rondvraag op hun site: OkCupid. En wat blijkt nu uit die enquête? Wel, dat slechts drie eenvoudige vragen doorslaggevend lijken te zijn om uit te maken of jij en een potentiële partner, al dan niet kans maken op een mooie toekomst samen.

De 3 vragen (en val nu niet omver)

1) Hou je van horrorfilms?
2) Heb je al veel gereisd?
en tot slot:
3) ‘Zou het niet leuk zijn om alles achter te laten en op een zeilboot te gaan wonen?

Met iemand die dezelfde antwoorden geeft op de drie vragen als jij, maakt een relatie wel héél veel kans op slagen. Dichter bij huis kwam dokter in de psychologie, seksuoloog en relatiedeskundige Alfons van Steenwegen, reeds jaren geleden tot een identieke conclusie. Die is: hoe meer overeenkomsten de partners vertonen qua levenswijze en levenswaarden, hoe meer kans op slagen de relatie heeft.

Toemaatje voor de heren

Omdat de Amerikaanse wiskundigen mannen zijn, hebben ze nog een vraag in petto die enkel mannen moeten stellen aan hun vrouwelijke date. De vraag is: lust jij bier? Als de vrouw hier “ja” op antwoordt, dan is de kans 30 procent groter dat ze met hem in bed duikt op de eerste date dan wanneer ze nee zegt. Tja…

Ook interessant om weten
Hoe herken je een passende partner?
Hoe je ware liefde herkent

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer