De voordelen van seks hebben op een eerste date

0

Ik ben niet echt een voorstander van seks hebben op een eerste date. Omdat je dan te vaak betrokken raakt bij iemand waar je eigenlijk niks van af weet. En omdat je dan vibes binnentrekt waarvan je geen flauw benul hebt. Maar ja, dit zijn andere tijden en daarom heb ik de moeite genomen om wat mensen te beluisteren omtrent “seks hebben op een eerste date”. Dus over seks hebben met een toch relatief onbekend persoon. Ik beluisterde jong, halfbelegen en oud(er). En zoals verwacht, lopen de meningen in deze mini-enquête sterk uiteen. Er zijn ondervraagden (jong én ouder) die er stellig van overtuigd zijn dat je minstens een paar keer met elkaar moet afgesproken hebben, vooraleer samen de koffer in te duiken. Anderen (waaronder ook mannen, jawel) beweren dat er best een paar maanden mogen overgaan vooraleer van bil te gaan. Tja…
De durvers en doeners onder ons echter, zijn er heilig van overtuigd dat je maar beter meteen de koffer kan induiken als afsluiter van de eerste date. En natuurlijk hadden ook zij daar goede redenen voor. Ik heb die redenen gerangschikt in volgorde van belangrijkheid. Volgens mij, wel te verstaan. Misschien denk jij wel anders over die volgorde.

De voordelen van “seks hebben op een eerste date”

 • Waarom wachten tot morgen? Het leven is kort, haal dus alles uit elk moment. Niemand weet wat morgen brengt. Als je date je dermate bevalt dat je voelt dat dit wel eens de man of vrouw zou kunnen zijn die jij in je leven verlangt, aarzel dan niet. Vooral als het gevoel blijkbaar van twee kanten komt. Want stel dat dit de liefde van je leven is, dan heb je geen seconde te verliezen.
 • Seks kan ontspannend, leuk, leerrijk en boeiend zijn. En misschien mag jij je misschien nog verheugen op één of zelfs meerdere orgasmen. Wie kan daar nu nee tegen zeggen… Precies!
 • Direct vrijen met je date laat zien dat je moedig bent. Vrijen op de eerste date betekent dat jij je open moet stellen voor een onbekende, met alle daarbij horende risico’s. Je moet je immers kwetsbaar opstellen zonder dat je weet wat je daarvoor zoal in ruil krijgt. Enkel de moedigen durven dit aan. Of, en laten we hier even eerlijk wezen, zij die liever niet nadenken.
 • Je komt meteen te weten of er kan gepraat worden over de komende seks. Wat verwachten jullie beiden bijvoorbeeld van dit potje seks? En wat met een eventuele SOA, of met contraceptie en voorbehoedsmiddelen in het algemeen? Heeft je partner duidelijk geen oren naar dit alles en kijkt hij of zij verveeld weg, dan weet je direct hoe laat het is. Je staat namelijk op het punt seks te hebben met een emotioneel onvolwassen en/of egoïstisch persoon. Mijn advies: rennen… nu het nog kan!
 • Je kan meteen het libido van je date inschatten (en omgekeerd). Is zijn of haar seksdrive aan de stevige kant? Bofkont! Is zijn of haar libido wat minnetjes? Besef dan dat het er zelden beter op zal worden. Je bent dus gewaarschuwd!
 • Direct vrijen met je nieuwbakken partner, zorgt ervoor dat de druk meteen van de ketel raakt. En met “druk” bedoelen we hier dat je kijk op die eventuele partner niet meer zo fel vertroebeld wordt door lust. Door een hormonaal gestuurde nood, zeg maar. Want daaraan is reeds voldaan. Je kan de man of vrouw vanaf nu dus beter taxeren op wie of wat hij/zij werkelijk is. En als gevolg daarvan de juiste beslissingen nemen omtrent dit contact.
 • Je kan meteen aan de weet komen of jullie fysiek wel of niet bij elkaar passen. Want ook dit is belangrijk. Die eerste seksrondjes met je nieuwe partner maken je duidelijk dat zijn/haar buik of borsten voortdurend in de weg zitten. Of dat je date je zowat verplettert wanneer hij of zij bovenop je ligt. Of dat de slechte adem, lichaamsgeur, overmatige transpiratie of gebrekkige hygiëne van je date, je zin in seks meteen (en vaak blijvend) laat verdampen. Omdat dit stuk voor stuk zaken die doorgaans niet meteen weg te werken zijn en er het toekomstig vrijen absoluut niet plezanter zullen op maken voor jou. Tenzij eventuele megacompensaties deze bezwaren helemaal van tafel vegen.
 • Je leert meteen de techniek van je partner kennen. Gaat het jou te traag of te snel? Te aarzelend of veel te ruw? Te technisch, te koel, te acrobatisch of te ver gezocht? En wat met het voorspel? Te kort? Te stuntelig? Te ruig? Gaan jullie ertegen aan met de lichten aan of uit? Wie ligt boven en wie onder? En wat gebeurt er na de seks? Enz.
 • Direct seks hebben met je date maakt het ook mogelijk de profiteurs direct te ontmaskeren. Want een gedeelte van je dates zal verdwijnen na de seks en verder geen teken van leven meer geven. Is allesbehalve leuk, dat wel. Toch is het beter zo dan dat zijn of haar ware natuur maar komt bovendrijven nadat je er al een emotionele band mee hebt.
 •  

  Tot zover de mening van hen die zweren bij seks op een eerste date.

  Ook interessant:
  De 10 geboden van de nieuwe seksuele etiquette in dating
  Sexting

  Share.

  Over de auteur

  Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

  Reageer