Datingtips voor vrouwen

2

We leven in een tijd waarin meer en meer mensen gaan daten. Daten kan voor verwarring zorgen. Het zou iedereen kommer en kwel besparen indien we zouden gaan daten met realistische verwachtingen. Daarom volgen hier enkele bruikbare inzichten voor dames. Sommige tips kunnen belachelijk klinken of niet eens meer van deze tijd. Dat lijkt alleen maar zo. Omdat de mannelijke en vrouwelijke energie door de eeuwen heen nagenoeg onveranderd zijn gebleven. En zich elke dag opnieuw laten gelden. Wat men ook mag beweren. En die krachten manifesteren zich eerst en vooral bij de paarvorming. Elke seconde opnieuw, overal ter wereld, op elke leeftijd.

 • 1. Zeg niet direct ja, wanneer een man je mee uit vraagt.
  Zeg jij meteen enthousiast en zonder aarzelen ja als de man waar je iets voor voelt je mee uit vraagt? Wees gerust, er is niets mis met ja zeggen tegen een date met een man die jij ziet zitten. Bedenk echter dat in een gezonde man altijd een jager leeft. Een jager die geprogrammeerd werd om uitdagingen aan te nemen en obstakels uit de weg te ruimen. Zeg jij direct ja, dan plaats je jezelf onmiddellijk en onomkeerbaar in de afdeling ‘makkelijk te krijgen’. Jij geeft de man dan het signaal: ik ben geïnteresseerd in jou. Wat de man dan weer vertaalt als: oké, voor deze vrouw hoef ik geen moeite meer te doen. En dat terwijl hij zo graag moeite doet voor een vrouw. Zo zitten mannen nu eenmaal in elkaar en bovendien is dit een van de ongeschreven regels van het verleidingsspel. Want mannen beleven meer fun aan de jacht als ze harder moeten werken om de prooi te bemachtigen. Ze zullen ook meer respect voelen voor de vrouw die kieskeuriger is en hen wat op hun honger laat zitten. Dit verklaart meten waarom mannen doorgaans meer interesse kunnen opbrengen voor een vrouw die het allemaal wat onzeker houdt en zich niet dadelijk laat inpakken. Uit schrik de zaak te verknallen zullen mannen dan beter hun best gaan doen. Vooreerst tijdens de eerste date en ook erna. Soms heel lang erna. Dit brengt ons meteen bij de volgende tip:
 • 2. Bekijk jezelf altijd als een trofee die moet veroverd worden.
  Dat betekent dat de man jou achterna dient te zitten en niet andersom. Hij moet laten zien dat hij naar jou verlangt en bij je wil zijn in plaats van het omgekeerde. Hij moet proberen de juiste indruk op jou te maken. Jij kan je die moeite besparen. Wijk nooit af van deze principes. Als hij harder zijn best doet en blijft doen om indruk te maken op jou in plaats van andersom, verwerf jij de controle over de relatie. Waak erover deze houding te bewaren tegenover de juiste man. Zelfs na jaren samenzijn. Voeg er gerust een snuifje onvoorspelbaarheid van jouw kant aan toe, hetgeen de relatie altijd spannend en dus fris zal houden. Doorgaans zal de man in je leven zich dan langdurig (of altijd) tot jou aangetrokken voelen.
 • 3. Wees niet altijd onmiddellijk beschikbaar.
  Dit advies kan kinderachtig lijken, maar levert uiteindelijk meer op dan het direct beantwoorden van al zijn telefoontjes. Doe je dit laatste, dan maak je hem duidelijk dat je altijd beschikbaar bent. En iemand die altijd beschikbaar is wordt op de duur als vanzelfsprekend beschouwd. Er wordt minder moeite voor gedaan, minder aandacht aan besteed. Bovendien voelt de man onmiddellijk dat hij de controle heeft over de relatie. Daarom is het verstandig (jawel) om op geregelde tijdstippen een van zijn belletjes onbeantwoord te laten. Of, om toch met hem te praten in de zin van: ik heb het momenteel superdruk en zal je straks terug bellen. Bel hem dan a.u.b. niet terug. Af en toe een paar dagen uit zijn leven verdwijnen, werkt net zo effectief. Geef hem maar het raden naar wat je aan het doen bent. Het zal hem nieuwsgierig, alert en vol verlangen houden. En vooral: gefocust op jou. Het resultaat? Hij zal meer aandacht aan jou besteden en zijn best beentje voorzetten.
 • 4. Vertel hem niet meteen alles over jezelf.
  Denk niet dat je fors indruk op een man maakt als je hem meteen je hele leven vertelt. Het omgekeerde is waar. De man voelt zich herleid tot praatpaal en bestempelt jou meteen als wanhopig. Besef dat mannen op de vlucht slaan voor wanhopige vrouwen. De eerste dates moeten luchtig en algemeen verkennend blijven. Je dient vooral af te tasten of jullie persoonlijke vibes matchen. Is er bijvoorbeeld voldoende wederzijdse aantrekkingskracht en lust? Want dit duo is de aanzet tot een relatie. Wat je wel op tafel mag gooien, zijn je verwachtingen op termijn. Ga je voor vastigheid of voor een soort vriendschap met extra’s. Wil je graag investeren in een gezin met kinderen of maakt het je allemaal niet zoveel uit, je ziet wel. Kijk, luister en voel hoe je datingpartner hierop reageert. Zijn er voldoende overeenkomsten op dit vlak? Krijg je het gevoel dat de man je te snel teveel privé informatie probeert te ontfutselen? Stel er paal en perk aan met de woorden: sorry, maar ik ken je niet voldoende om dat soort zaken nu al met jou te delen. Zelfs indien je hem volledig ziet zitten. Dat heeft het voordeel dat de man dadelijk weet dat je er bepaalde principes op na houdt, dat je niet ‘easy to get’ bent en dat er nog veel te ontdekken valt voor hem. Mannen houden immers van een vleugje mysterie. Al die elementen samen vormen een krachtige mix die je date ertoe zullen bewegen aan te sturen op een volgende afspraak met jou.
 • 5. Ga niet te snel over tot sex.
  Waarom? Omdat mannen vrouwen die snel met hen de koffer induiken, niet als de juiste partner beschouwen. Raar maar waar. En eenmaal een man zijn mening over jou gevormd heeft, zal hij die helaas niet snel meer herzien. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen op deze regel. Denk maar aan John Lennon en Yoko Ono die vanaf de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten de kennismaking verder zetten in bed. Om daarna een relatie voor het leven aan te gaan. Maar meestal gaat die vlieger niet op. Een man snel sex geven, is zelfs één van de voornaamste oorzaken van een vaak voorkomende situatie. We hebben het hier over het feit dat een man die een relatie heeft met een bepaalde vrouw, daarnaast gewoon verder zoekt naar ander en beter.
 • 6. Investeer niet in een man die blijft flirten met andere vrouwen.
  Wat als een man een relatie heeft met jou maar daarnaast hardnekkig andere vrouwen blijft contacteren? Omdat hij alle opties open wil houden. Dit patroon kan diverse oorzaken hebben zoals:

  *De reden vernoemd onder punt 5.
  *Hij is een geboren speelvogel die zweert bij vers vlees in de kuip.
  *Hij heeft bindingsangst.
  *Hij heeft nood aan een harem.Teneinde zijn ego op te krikken, verlangt de man naar de aandacht van meerdere vrouwen tegelijk. Hij kan niet investeren in één vrouw, want dat betekent helaas: verzaken aan de aandacht en eventueel aan het lichaam van andere vrouwen.

  Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk zicht krijgt op dit gedrag. Anders verlies je kostbare tijd. Want via dit soort gedrag laat een man je duidelijk zien dat hij niet de juiste interesse kan opbrengen voor jou. Verder dien je niet te verwachten dat zo’n man ooit zal veranderen en zich zal bekeren tot een relatie met één enkele vrouw.

 • 7. Blijf net zolang verder daten tot je de juiste man ontmoet.
  Zo goed als zeker geloof je niet meer in sprookjes. En dat is maar goed ook. Dus besef je dat het wel eens lang zou kunnen duren vooraleer je de ware ontmoet. Blijf daarom verder daten, want daar is niks mee zolang je maar niet ernstig of seksueel betrokken raakt bij die mannen. Je zal veel verschillende types mannen ontmoeten, wat je uiteindelijk zal toelaten een betere keuze te maken. Vergeet nooit dat er nog vis in de zee zwemt.
Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

2 reacties

 1. Beste Karina,

  Even een kanttekening vanwege een mannelijk standpunt.
  Ikzelf ben een introvert iemand, in het bijzonder INFP(-T) met een vleugje HSP.
  Ik vrees dat je vergeet te vermelden dat er verschillende soorten mannen zijn, net zoals er verschillende soorten vrouwen zijn.

  Punt 1.

  Waarom zou je iemand op zijn honger laten wachten? Uit het standpunt van een introvert kan ik alleen maar stellen dat wij schriftelijk sterker staan dan verbaal. We zullen niet vaak iemand op de man/vrouw aanspreken, laat staan op een herhaaldelijke basis. We houden niet echt van gewone kleine praat, en elke keer dat je achter iemand moet ‘jagen’ is dit wel in zekere zin noodzakelijk. Met online daten valt deze drempel wel enigzins weg, maar we weten ook graag waar we staan. Mannen hebben ook zelfrespect en zelfwaarde. Hoe meer een man of vrouw moeite moet doen, hoe meer hij/zij zich beter zal voordoen dan normaal. Dit resulteerd uiteindelijk in het feit dat je de echte persoon niet meer ziet en dat je beeld niet meer klopt met de persoon waar je uiteindelijk een relatie mee begint. Is dit dan zoveel beter?

  Punt 2.

  “Waak erover deze houding te bewaren tegenover de juiste man. Zelfs na jaren samenzijn.” Ik weet niet wat er spannend aan is om elke dag je loyaliteit te moeten bewijzen. “Hij moet laten zien dat hij naar jou verlangt en bij je wil zijn in plaats van het omgekeerde.” Dus wij zijn per definitie inferieur en moeten blij zijn dat die persoon voor ons heeft gekozen, want dat we anders de rest van onze leven alleen zouden zijn??? Gebrek aan wederzijds interesse en respect is bij mij geen turn-on, integendeel. De bedoeling van een relatie aan te gaan met iemand waar een wederzijds gevoel voor is, is om samen van het leven en elkaar te genieten. Hoe kan je van het leven en elkaar genieten wanneer je al je tijd stopt in jezelf te bewijzen?

  Punt 3.

  Wanneer ik iemand graag heb/liefheb, sta ik graag vaak in contact met die persoon. Voor mij is dit iets van dat die persoon aan jou denkt. Niet beschikbaar zijn kan altijd, maar dit opzettelijk doen vind ik wat kort door de bocht. Tenzij je een platonische relatie wenst natuurlijk.

  Punt 4.

  Kan ik mee leven, maar ik zou het toch ook niet te lang uitmelken.

  Punt 5.

  Kan ik ook mee leven, maar weer veralgemeen je alle mannen hier terug.
  Ikzelf heb nog nooit sex gehad zonder in een serieuze relatie te zitten, en zoals mij zijn er nog velen. Dus nogmaals, niet veralgemenen.

  Punt 6.

  Mee eens.

  Punt 7.

  Met al deze punten kan ik er best inkomen dat het lang zou kunnen duren. Pas hier geef je een hint dat er verschillende type mannen zijn, maar je vernoemt het wel dus petje af. Misschien je tips wat meer hieraan aanpassen.

  Ziezo, ik wou je mijn gedacht hierover eens meedelen.
  Hopelijk heb je er wat aan.

  Met vriendelijke groet,

  Tony.

 2. Aangezien mannen ‘jagers’ zijn… de een mss wat meer en op een andere manier dan de andere, mag je als vrouw ze wel een beetje blijven uitdagen… Jezelf op een presenteerschaaltje aanbieden, boeit niemand, dusja…!! Probleem is tegenwoordig dat slechts weinig Westerse mannen tegenwoordig nog moeite willen doen… Dat is toch mijn ervaring… Daarom dat veel vrouwen ook houden van de aandacht die Turkse mannen willen geven aan een vrouw (of meerdere soms, maar das een ander verhaal), ook als ze niet direct bijten!!! Dus tip mannen: Zet soms gewoon eens wat door… Geef niet op na 1 ‘misschien’ en 1 ‘ik weet het niet’…

Reageer