MonaLisa Touch en Intimilase: vaginale verjonging verzekerd

0

De MonaLisa Touch en/of Intimilase zijn laserbehandelingen die voor vrouwen grote verlichting kunnen brengen. Op vaginaal vlak dan en alles wat er mee verbonden is. Er kunnen zich hier immers een aantal problemen voordoen. En dit op diverse tijdstippen in een vrouwenleven.

Vaginale problemen op alle leeftijden

  • Na een bevalling waarin de oestrogeenfunctie tijdelijk wegvalt, kan vaginale droogte en irritatie optreden. Reken daarbij onderaan gescheurd of “geknipt” raken. Dit laatste teneinde inscheuren te voorkomen. Tegenwoordig zou 1 vrouw op 2 tijdens de bevalling ingeknipt en vervolgens op deze plek ook gehecht worden. Wat plaatselijk problemen kan veroorzaken.
  • Tijdens de menopauze
    Er is de natuurlijke menopauze waarbij vrouwen vanaf circa 45 steeds minder vaak menstrueren tot de menstruatie na jaren helemaal ophoudt.
    En er is de kunstmatige menopauze als gevolg van een operatie waarbij beide eierstokken verwijderd werden. Of als gevolg van chemotherapie of van bestralingen. In deze gevallen komt de vrouw (ook jongere vrouwen) in een menopauzetoestand terecht.

Gevolgen van een verminderde oestrogeenproductie

Gezien de de oestrogeenproductie in hogervermelde gevallen vermindert, kunnen volgende klachten optreden:
Vaginale droogte en irritatie, branderigheid, jeuk en/of vaginale afscheiding. Andere mogelijke klachten zijn frequent urineren, pijn bij urineren en milde vormen van urgentiedrang en inspanningsincontinentie.
Hierdoor kunnen er ook problemen rijzen zoals het ontstaan van pijn en een branderig gevoel bij het vrijen. Deze problemen worden door de meeste vrouwen (én hun partners) in het dagelijks leven als belemmerend ervaren voor een bevredigend seksueel leven
Dit zijn veel voorkomende klachten ten gevolge van vulvovaginale atrofie.
Ongeveer 40% van de vrouwen na de overgang krijgt ermee te maken. Dit wordt ook wel het uro-genitale syndroom van de menopauze genoemd. Bovendien wordt het percentage vrouwen dat deze klachten vertoont groter. Vooreerst omdat de levensverwachting van de vrouw de laatste decennia sterk is toegenomen. En verder omdat de klachten steeds verergeren naarmate de vrouwen ouder worden.

De MonaLisa Touch en de Intimilase laserbehandelingen

Om bovengenoemde klachten te verminderen of zelfs de wereld uit te helpen moesten vrouwen grijpen naar een hormonale behandeling, smeer- of glijmiddelen en/of pillen. Maar… gedaan met dit alles, want nu zijn er dus de MonaLisa Touch en de Intimilase laserbehandelingen. Deze therapieën zijn afgeleid van de fractionele laserbehandeling van de huid, die reeds verschillende jaren in de dermatologie wordt toegepast. Op deze laser werd een uniek systeem ontwikkeld voor de behandeling van de vagina en de schaamlippen. De MonaLisa Touch laserbehandeling bijvoorbeeld werd gecreëerd in Milaan in 2009, en werd (naast de Europese CE-markering) eind 2014 goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. De FDA stelt niet alleen hoge technische eisen, zoals op het vlak van veiligheid, maar controleert of het beoogde effect daadwerkelijk werd bewezen in klinische studies met patiënten.

Effect van de MonaLisa Touch en de Intimilase therapie

De laserbehandeling vindt plaats in de gewone consultatieruimte van de betrokken gespecialiseerde artsen en leidt tot een vaginale vejonging. Het effect van deze behandeling is een niet-hormonale, (zogezegd) pijnloze én duurzame oplossing voor de klachten ten gevolge van een dergelijke atrofie. Ook bij vrouwen die door verwijdering van beide eierstokken, een bestraling van het bekken of een chemotherapie voortijdig in de menopauze belanden. Tijdens het genezingsproces volgend op de laserbehandeling treedt simultaan een verjonging op van de schedewand, die haar normale dikte, afscheiding, stevigheid, soepelheid en elasticiteit herwint. De eerste 3 tot 5 dagen na de behandeling moet men verhoogde wrijving (sporten, vrijen) en warmte (warme baden) vermijden. De eerste dagen kan er een lichte prikkeling waargenomen worden. Hiervoor kan men een verzachtende crème aanbrengen.
Het effect van de MonaLisa Touch Laser is optimaal na 3 sessies met een interval van 4 tot 6 weken. Nadien volstaat gemiddeld een jaarlijkse onderhoudsbehandeling

Getuigenis MonaLisa Touch laserbehandeling

In het weekblad Humo van 31 mei 2016 getuigde Sofie, een toen 39-jarige vrouw, over haar ervaring met de MonaLisa Touch Laser.
“Na een moeilijke bevalling, voelde ik tijdens het vrijen bijna niks meer. Toen Carpe de MonaLisa Touch aanbood, heb ik dan ook meteen een afspraak gemaakt. De eerste weken erna voelde ik niks en dacht: oké, die €560 is dus weggegooid geld. Maar na een zestal weken, voelde ik dat alles meer spande. Ik maakte toen meteen een 2de afspraak om er zeker van te zijn dat alles in orde zou komen. Dat is nu zo. Ik voel me daar toch zekerder door. Mijn vriend geeft toe dat het scheelt en zelf voel ik alles weer intenser. Heb ook weer veel meer orgasmes. En nu maar hopen dat het zo blijft!

Op het internet echter getuigen meer vrouwen. Zij hebben het over pijn na de behandeling. Vooral vaginale pijn na de 3de behandeling. Er wordt ook gewag gemaakt van een blaasontsteking, pijn bij het vrijen en zelfs niet eens meer in staat zijn te vrijen uit angst voor de komende pijn.

Bijkomende informatie over de MonaLisa Touch en Intimilase laserbehandeling kan je vinden op:
www.monalisatouch.com
En natuurlijk ook in de gespecialiseerde centra in België en Nederland via bijvoorbeeld:
www.christaeelen.be
www.carpe.be/behandelingen/intimalase-genitale-verjonging-herstelling/
www.rooseveltkliniek.nl

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer