Excuustruus of excuusguus

0

Excuustruus 1

Een excuustruus is een vrouw die in een functie slechts getolereerd wordt om de schijn van seksisme, van ongeëmancipeerdheid te vermijden. Pure oogverblinding dus.

Excuustruus 2

Een excuustruus staat vandaag ook voor een vrouw die te moe is voor een partijtje seks. En laten we de puntjes op de i zetten: de excuusguus is dat evenzeer.
Vroeger hanteerden vrouwen het excuus: vanavond niet schat. Ik heb hoofdpijn.’ Maar de tijden zijn veranderd. Vrouwen van nu die geen zin in seks hebben, zeggen gewoon dat ze te moe zijn. Maar is dit wel altijd een smoes? Absoluut niet, zo blijkt nu.

De relatie seks-vermoeidheid

Uit een onderzoek kwam naar voor dat ruim 58% van de Britten seks weleens overslaat omdat ze gewoon zo moe zijn als een hond. Daarbij geeft 45% van de vrouwen grif toe dat vermoeidheid het voornaamste excuus is om onder seks uit te komen. Slechts 20% van de heren beweren hetzelfde.
Deze cijfers kwamen via de firma Pharmaton, die deel uitmaakt van de farmaceutische groep Boehringer Ingelheim. Pharmaton peilde naar het effect van vermoeidheid in het dagelijkse leven op de kwaliteit van het seksleven. Bijna een derde van de ondervraagden geeft eveneens toe dat vermoeidheid een directe aanslag op hun libido is. Helemaal verwonderlijk is dit fenomeen niet. Je hoeft gewoon maar je oor te luisteren te leggen bij de hardwerkende dertigers en prille veertigers van vandaag. En wat blijkt? Dat al deze ijverige en in wezen nog jonge mensen, vaker nood hebben aan een snorgasme dan aan een orgasme. Jammer, maar het is de keiharde werkelijkheid.

Ook dit kan je misschien interesseren:
Fomo of ‘Fear Of Missing Out’ mens
Snorgasme
Dertigersdip

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer