Mr. & Mrs. Good Enough

0

Vrij vertaald: mr./mevr. Goed Genoeg of mr./mevr.Tweede Keus
Man of vrouw die op veel punten voldoet aan de verwachtingen van een zoekende single. Maar, die helaas bepaalde eigenschappen mist om Mr./Mrs.Right of De Ware te zijn.

Mr. Goed Genoeg voor veeleisende ongehuwde dames van 30+

In eerste instantie wordt de term vandaag gebruikt in verband met een bepaalde categorie vrouwen van 30+. Meer bepaald zij die de lat zo onwaarschijnlijk hoog leggen dat ze Mr.Right maar niet kunnen vinden. Tot deze dames beseffen dat de prins op het witte paard niet meer zal langskomen. Omdat hij en zijn paard inmiddels elders onderdak gevonden hebben. Indien zo’n vrouw niet alleen oud wil worden, zal ze moeten inbinden en genoegen nemen met mijnheer Goed Genoeg. Ook wel mijnheer Tweede Keus genoemd. Een man dus die op belangrijke punten voldoet zonder dat er evenwel passie in het spel is. Bovendien is de kans groot dat mister Good Enough een verleden meesleept. Zoals kinderen, financiële problemen of een (v)echtscheiding.

Mr.of Mrs. Good Enough voor singles vanaf 40/45

Verder constateren we dat Mr of Mrs Good Enough ook opduikt in nieuwe relaties van mensen tussen 40/45 en 65/70.  Zij hebben meestal al één of meerdere relaties achter de rug, wat hen realistischer heeft gemaakt.  Zij stellen zich bijgevolg sneller tevreden met mijnheer of mevrouw Tweede of zelfs Derde Keus. Omdat zij beseffen dat zo goed als iedereen in deze levensfase een rugzak torst. Rugzak die ervoor zorgt dat het verlangen naar een passend maatje gaandeweg geklasseerd wordt als een lang vervlogen illusie.  En de perfecte partner de spreekwoordelijke naald in een hooiberg wordt. Het is zelfs zo dat sommigen hier te snel tevreden zijn, uit schrik voor de eenzaamheid. Wat dan weer een foute motivatie is. Deze singles zijn bereid met om het even wie een relatie te starten op voorwaarde dat het een beetje klikt.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer