Cougar of Poema

0

De cougar, ook poema genoemd, is een vrouw die bewust mikt op een beduidend jongere, mannelijke levens- of sekspartner. Mannen vanaf vijfenveertig, laten hun oog vaak vallen op een jongere vrouw. Maar sinds de emancipatiegolf gaan vrouwen dit gedrag overnemen. Dat vrouwen van vijfenveertig en (veel) ouder op zoek gingen en gaan naar een jongere partner en/of seksmaatje is al langer bekend. Maar dit fenomeen breidt zich tegenwoordig zelfs meer en meer uit tot de jongere vrouwen. Getuige daarvan is de opmars van de jonge poema’s. Dat zijn succesvolle mid-dertigers tot prille veertigers die heel bewust een jongere partner aan de haak proberen te slaan. En daar nog vaak in slagen ook.

Waarom de cougar een jongere partner kiest

De poema of cougar is van oordeel dat jongere mannen de beste keuze vormen voor een vrouw. Want jongere mannen zijn boeiender, speelser, frisser, attenter, meer ontspannen en stukken potenter dan mannen van haar leeftijd of ouder. Bovendien zijn oudere mannen saai en/of gestrest. Dat ze daarbij haar partner soms financieel wat moet ondersteunen, zal de poema worst wezen. Ze krijgt er immers zoveel voor terug.

Profiel van de cougar

  • meestal vrouw van 40+
  • frisse look, want fysiek uitstekend verzorgd en geconserveerd
  • veelal goed opgeleid
  • en/of financieel bemiddeld
  • heeft een duidelijke status bereikt

Bekende cougars of poema’s

Madonna (zie foto), Demi Moore, May West, Linda de Mol, Patricia Paay, Vivienne Westwood, Anouk, Cher, Sharon Stone en Halle Berry, zijn bijvoorbeeld echte cougars. Dichter bij ons staan actrice Riet Van Gool en ook wijlen Mimi Peetermans, de vroegere tante Ria die toentertijd nonkel Bob assisteerde. Zij was een cougar lang voor het woord een begrip werd. Zij had tot aan haar dood begin 2014, immers tientallen jaren de 20 jaar jongere acteur Herbert Flack als levenspartner.
Tot enkele jaren geleden, waren het vooral beroemdheden die een jongere vriend aan de haak sloegen. Vandaag strekt die trend zich meer en meer uit tot de normale, professioneel geslaagde en/of bemiddelde vrouw die een jongere man heel wat te bieden heeft.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Comments are closed.