Retroman

0

Het zat er al een tijdje aan te komen als je het aantal mannen met baarden en/of snorren in aanmerking nam. Een aantal dat trouwens nog elke dag groeit. Het betreft hier de komst van niemand minder dan “de retroman”.

De retroman staat voor stoer en sterk

Dat betekent dat die tijdloze, stoere en sterke vent, waar het gros van de vrouwen het meest naar snakt, weer helemaal terug is van nooit echt weggeweest. Omdat alles en iedereen onderhevig blijft aan de eeuwige golfbewegingen van het leven. Zijn terugkeer zou naar het schijnt een direct gevolg zijn van het feit dat de metroman, de nieuwe man, evenals de über- en gastroseksueel, aan het wegdeemsteren zijn. Of op zijn minst, danig op hun retour zijn. Op die manier wordt er volop ruimte gemaakt voor “de retroman”.

Kenmerken van de retroman

  • Gedaan met de gladde borst en benen. Mannen hoeven zich niet meer te schamen over een borsttapijt en hoeven evenmin hun benen nog te scheren. Menig stoere man, vandaag “retroman” genoemd, kan dus weer opgelucht ademhalen.
  • Weg ook met dat verwijfd gedoe en gepraat. Adieu verzorgingsproducten. Mannen mogen eindelijk weer mannen zijn en wat vaker transpireren, luidop boeren of winden laten. En vanzelfsprekend fluiten naar en jagen op, vrouwen.
  • De retroman mag opnieuw bier drinken met de maten, in plaats van te nippen van een wit wijntje of smoothie. Want calorieën tellen hoort er al wat minder bij dan tijdens de voorbije jaren. Omdat de gekende sixpack (ook wel wasbordje genoemd) niet meer prioritair is. Een buikje mag en kan dus weer.
  • Intussen beschermt onze metroman wel zijn partner en gezin.
  • Retromannen zijn er trots op “vakmannen” te zijn en kiezen met volle goesting voor een vakopleiding of een technische opleiding. Ja, deze man mag opnieuw zonder blozen bouwvakker zijn, havenarbeider, brandweerman, meubelmaker, mechanicus, chauffagist of tuinier. Om maar wat te noemen. No problemo.

En de vrouwen? Velen onder hen kijken aandachtig toe en zien dat het goed is.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer