Tentsletje

0

Tijdens de zomermaanden wordt België telkens opnieuw omgetoverd tot één groot muziekfestival. En vaak hoort bij zo’n festival niet enkel een festivalweide maar tevens een campingterrein waar de bezoekers hun tenten kunnen opslaan. En naarmate de sfeer, de hitte en de verbruikte hoeveelheid alcohol en weed toenemen, wordt ook het tentsletje actiever.

Herinner jij je het woord tentsletje niet meer? Of heb je er zelfs nog nooit van gehoord! No problemo, want je krijgt het hier nog eens kort toegelicht.

Woord van het Jaar 2010

In 2010 maakte Van Dale Uitgevers bekend, dat in België “tentsletje” Woord van het Jaar was geworden. Het had daarbij “pedopriester” en “ontdopen” achter zich gelaten.
Tentsletje is een woord afkomstig uit de jongerentaal en staat voor meisje of vrouw die tijdens een meerdaags muziekfestival op het bijhorend campingterrein seks heeft met diverse mannen. In haar tent uiteraard.

Te seksistisch

Het woord werd gelanceerd in een Journaalreportage over de festivalenquête van Studio Brussel. De studente en festivalganger Sophie Mariën uit Kessel-Lo, introduceerde naar buiten toe tenminste, als eerste het woord “tentsletje”. En zo komt het dat “tentsletjes” sindsdien staat voor meisjes of vrouwen, die zich op festivals met steeds weer andere kerels in hun tent terugtrekken.

Maar de huidige definitie lijkt mij toch wat te eng, te seksistisch, zeg maar. Want ik ben en blijf ervan overtuigd dat er evengoed mannelijke tentsletten rondlopen en bedrijvig zijn op die hete, vrolijke festivalweiden.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer