Toyboy

0

Wat is een toyboy

Een toyboy is een goed uitziende, jongere man die achternagezeten en ingepalmd wordt door een beduidende oudere vrouw, ook cougar genoemd. Elders op deze site vind je een bijdrage gewijd aan de cougar. Een echte cougar jaagt uiteraard onvermoeibaar op de juiste toyboy die haar leven een boost moet geven. De toyboy kunnen we een speelkameraadje noemen of kortweg: een speeltje. En speeltjes beloven plezier. Dus moet de toyboy zijn oudere (doorgaans ook rijkere) vriendin noodgedwongen plezieren en haar leven opleuken. Dit doet hij door haar fun, sex, gezelschap en opwinding te garanderen. Het gebeurt ook dat een toyboy voor de cougar een remedie vormt tegen een gebroken hart. Toyboys vormen aldus de gedroomde reboundpartners voor rijpere dames omdat hier zelden emotionele diepgang in de relatie gestopt wordt. Het blijft allemaal oppervlakkig, plezant en verstrooiend. Meer moet dat meestal niet zijn voor de cougar en haar toyboy.

Wat er verwacht wordt van een toyboy

Eigenlijk worden hier een beetje dezelfde regels gehanteerd als in de relatie van een jongere vrouw en haar beduidend oudere mannelijke partner. Jeugd en schoonheid worden hier ingewisseld voor geld en/of onderdak. Daarom moet de modale toyboy het hebben van zijn jeugd en zijn uiterlijk. De oudere partner moet immers met hem kunnen pronken. De toyboy investeert meer tijd en energie in zijn partner dan in zijn carrîère. Maar dat zal hem worst wezen. Zolang hij maar zijn beste beentje voorzet in bed en zijn cougar een goed gevoel kan bezorgen, zal de vrouw hem financieel steunen. Of hem desgewenst het nodige zetje geven om professioneel hogerop te raken. Jawel. Zoals bijvoorbeeld Edith Piaf het deed voor Georges Moustaki en Théo Sarapo, Mae West voor Gary Grant of Demi Moore voor Ashton Kutcher (zie foto). En dan hebben we het nog niet eens gehad over Madonna en haar resem toyboys.
En wie herinnert zich niet de knappe Samantha Jones en de al even knappe en beduidend jongere Smith Jerrod, uit Sex and the City. De geslaagde zakenvrouw nam de aanmodderende acteur die bijkluste als ober, als minnaar. Om hem vervolgens met succes te lanceren als model en filmacteur. Twee fictieve personages uiteraard, die echter wel uit het leven gegrepen zijn.

De minpunten van een toyboy

Natuurlijk lopen er toyboys rond die na verloop van tijd hun cougar gaan liefhebben en/of als een vervangmoeder zien. Maar de meeste toyboys aanvaarden dat ze vooral een speelmaatje zijn en gedragen zich overeenkomstig. Dat betekent dat heel wat toyboys geen oren hebben naar engagement of toekomstplannen. En naar samen kinderen grootbrengen al helemaal niet. Is de cougar ziek? De toyboy zal geen of weinig empathie opbrengen en haar niet van harte verzorgen. Ook geschenken zoals dure etentjes, kleren of juwelen gaan aan de cougar voorbij omdat haar toyboy dat doorgaans financieel niet kan trekken. De meeste toyboys blijven overigens maar een beperkt aantal jaren bij hun cougar en stappen daarna over naar een andere cougar. Of naar een vrouw van hun leeftijd, waarmee ze dan wel naar de toekomst durven of willen kijken.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer