3 tips om van je vriend of vriendin je geliefde te maken

0

Het zal je maar overvallen, verliefd worden op een goede vriend of vriendin.  Jullie kennen elkaar al een hele poos of zelfs al jaren en plotsklaps schiet Cupido raak. En daar sta je dan. Want, wat moet je hiermee? En moet je sowieso iets doen met dat gevoel? Omdat dit nu eenmaal een delicate zaak is. Pakt het verkeerd uit, dan verlies je niet enkel een lief maar vooral een goede vriend of vriendin.

Kies je ervoor om het hoe dan ook te proberen?  Dan heb je misschien iets aan onze 3 praktisch bruikbare tips.  Good luck!

3 tips om van je vriend of vriendin je geliefde te maken

Stap 1:  laat het hem of haar weten

Maar… inderdaad, er is hier een grote maar…  Zeg niet recht voor de raap:  “Jij en ik zijn goede vrienden, toch? Heb je soms zin om een stap verder te  gaan?”  Dat is de riskante aanpak. Gebruik liever hints en een subtiele tactiek die hem/haar op het spoor brengen van je echte gevoelens. Voelt de ander niet hetzelfde?  Dan kan de vriendschap toch blijven bestaan.

Zeg bijvoorbeeld iets in de trant van : “Ik was vroeger verliefd op jou!”  Dit is een goede manier om de deur te  openen naar meer tussen jullie.  De ander hoeft op dat moment nog geen antwoord te geven, geen kleur te bekennen.  Dit korte zinnetje heeft trouwens ook iets plagerigs.  De ander kan zich afvragen: als hij/zij me vroeger leuk vond, is dit dan nog steeds het geval?

Zijn/haar reactie zal je veel vertellen.  De ander kan lachen en je lang aankijken. Of verbaasd zijn en stilletjes lachen.  Of zeggen:  “Echt waar? Ik ook op jou”. Of hij/zij kan polsend vragen: “En hoe zit het nu?”.

Jij kan haar of hem ook es goed bekijken en zeggen: “Heb jij getraind o zo?  Het valt me nu maar op dat je in great shape bent. Of: ” Mijn collega’s snappen niet hoe ik enkel vrienden kan zijn met iemand die zo leuk (lief/interessant/knap) is als jij.”

Het ballonnetje dat je hierbij hebt opgelaten, kan onmiddellijk resultaat hebben en dit onder diverse vormen.  Of helemaal niet.  Indien de ander echter niets zegt of doet bij die 1ste stap van jou, betekent dat niet dat hij/zij de mogelijkheid van meer volledig uitsluit. Maar omdat jullie vrienden zijn, kan het hem/haar verbazen dat je die bepaalde deur opent.  Dus heeft de ander misschien meer tijd nodig om alles goed  tot zich te laten doordringen.  In dit geval kan jij je klaarmaken voor stap 2.

 

Stap 2: zorg ervoor dat hij/zij erover gaat nadenken

Je hoeft je daarvoor niet tijdelijk terug te trekken uit de vriendschap, want dit brengt de ander enkel in de war. Omdat hij of zij zich in dat geval kan afvragen waarom jij nu plots uit beeld blijft, terwijl je net zei dat je hem of haar leuk vindt. Dan lijkt het erop dat je gewoon een spelletje speelt.

Praat er niet meer over hem over met hem/haar en geef de ander wat ruimte terwijl je een paar flirterige berichtjes stuurt.  Met ‘wat ruimte’  wordt er een paar weken bedoeld.  Net voldoende om de ander erachter te laten komen hoe hij/zij zich voelt.  Want de confrontatie met de mogelijkheid dat er iets anders groeit tussen jullie, moet bezinken.  Dit wordt immers een compleet nieuw spel.

Wacht dus een paar weken om te zien of je signalen terugkrijgt.  Probeert de ander je meer te zien? Je meer aan te raken?  Begint hij of zij te flirten met jou?  Let ook op eventuele stiekeme, zijdelingse blikken van de ander.  Hoe komt hij of zij dan over? Een blik kan veel verraden.

Als je het gevoel hebt dat er kleine indicaties van interesse zijn aan de kant van de ander, moet je altijd onthouden dat hij of zij misschien ‘cool’ doet om de vriendschap te behouden.  Vertrouw in dat geval op je gevoel en ga over tot stap 3.

 

Stap 3: test uit of je gevoel goed zit

Met andere woorden: denk je dat er iets is aan de andere kant?  Dan is het tijd voor wat geflirt waarbij je aan de ander duidelijk maakt dat hij of zij groen licht krijgt.  Groen licht om naar je toe te komen of te jagen.  Jij hebt immers al kleur bekend en je nek al uitgestoken.  Nu is hij of zij aan zet, terwijl jij doorgaat met signalen sturen, intrigeren en prikkelen.

Verzorg je kleding en daag gerust een beetje uit maar laat voldoende over aan de fantasie van de ander.  Gebruik je lichaamstaal maar stort je niet op hem of haar.  Hou het contact met andere potentiële partners intussen wat warm, zodat je vriend of vriendin merkt dat je open staat voor de liefde. En dat er kapers op de kust zijn.  Dat zorgt voor de nodige portie opwinding en spanning die hier anders vaak ontbreekt.

Hoe lang moet je geduld hebben na stap 3?

Als jij je beste subtiele verleidingstools hebt bovengehaald en hij/zij na 1 maximum 2 weken niet in actie komt, trek je dan terug.  Alleen dat kan zijn of haar  aandacht nu nog trekken en hem of haar in beweging brengen.

Lijkt het erop dat al je moeite tevergeefs was?  Jammer voor jou, maar veel kans dat de vriendschap op die manier overeind blijft.  Als jij het tenminste aankan om verder om te gaan met een persoon die je liever als geliefde zou hebben.

Hierbij aansluitend:  Als je verliefd wordt op een vriend of vriendin…

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer