6 tekenen dat je een relatie hebt met de ware

0

Liefde hoeft niet altijd rommelig, enerverend, uitputtend, teleurstellend of ingewikkeld te zijn. Het kan ook anders. Want indien je de ware ontmoet gaat je focus vooral naar het grote plaatje en dat verandert alles.

Het is natuurlijk zo dat er diverse soorten liefde te vinden zijn en dat niet elke band bestemd is om te blijven bestaan. Als jij je afvraagt of je huidige partner de ware is voor jou, bekijk dan eens de onderstaande punten die onontbeerlijk zijn voor het in stand houden van een goede relatie. Met de ware uiteraard. Zijn er minstens een paar van de zes die je terugvindt in jouw relatie? En is je partner dezelfde mening toegedaan? Dan zit het wel goed. En klopt het niet allemaal? Geef het wat tijd als je voelt dat het goed zit. Want diep vertrouwen tussen twee mensen heeft altijd voldoende tijd nodig om zich te maximaal te ontwikkelen.

Dit zijn 6 tekenen dat je verliefd bent op of je in een relatie bevindt, met de ware

  • 1. Jullie zijn goede of zelfs beste vrienden. Als je verliefd bent op de juiste of passende persoon lijkt het alsof je gevoelsmatig terugkeert naar de tijd toen alles eenvoudiger was. Naar de tijd toen je een beste vriend/in had die je door dik en dun bijstond. Jullie konden samen spelen, praten en elkaars geheimen delen. In het volste vertrouwen dat jullie elkaar niet op de één of andere manier zouden belazeren of in de steek laten. En als je in de puree zat, dan hielp de ander je zo goed mogelijk om eruit te raken.
    Vandaag of morgen kan je af te rekenen hebben met een enorme werkdruk of met familiale problemen. Of je kan verstrikt zitten in tegenstrijdige verantwoordelijkheden. Het is zelfs mogelijk dat je momenteel geen seconde tijd hebt om te relaxen. Maar toch is er die onwankelbare zekerheid dat, indien er iets echt fout zou gaan, de ander er is voor jou. En omgekeerd. Samen sterk,weet je wel?
  • 2. Jullie maken ruzie op een gezonde manier. Eerst en vooral: een relatie waarin nooit ruzie wordt gemaakt is net zo ongezond als een waarin er voortdurend wordt gevochten. Met de juiste partner en in een gezond relatie beseffen jullie dat er vroeg of laat wel conflicten moeten opduiken. Als die tijd komt, zijn jullie volledig bereid om samen tot een oplossing te komen. Elk van jullie kan ongeremd haar of zijn mening verkondigen maar ook de ander beluisteren. Jullie lichten jullie mening toe in plaats van de ander aan te vallen en streven samen bewust naar een bruikbaar compromis dat voor beiden aanvaardbaar is. Of…jullie beiden zijn bereid om deze manier van conflicten oplossen, aan te leren. En geloof me, dit loont de moeite.
  • 3. Jullie denken toekomstgericht. Wanneer jullie aan de toekomst denken, speelt de ander daar een grote rol in. Jullie kunnen makkelijk een leven samen zien over 10, 20 of 40 jaar. En natuurlijk kennen jullie elkaars familie al of zit dit er snel aan te komen. Jullie hebben het al in alle rust en eerlijkheid gehad over samenwonen, trouwen, kinderen krijgen en de plaats waar jullie willen gaan wonen. Jullie zijn allebei bereid daartoe toegevingen te doen en jullie houden van het tempo waarin de relatie zich ontwikkelt.
  • 4. Jullie maken voldoende tijd voor elkaar. En daarmee wordt niet bedoeld: naast elkaar op de zetel in slaap vallen, hoewel dit natuurlijk ook es prettig kan zijn. Het gaat hier veeleer om qualitytime. Dus tijd waarin elk van jullie de ander echt ziet staan en beluistert. Het kan ook een tijd zijn om alle soorten plannen te bespreken die jullie willen uitvoeren. Een ander soort quality time is samen tijd stoppen in een gemeenschappelijke interesse. Joggen? Diepzeeduiken? Reizen? Wandelen, Tuinieren? Film of concert meepikken? Wijnproeven? Winkelen? Salsadansen? Kooklessen volgen? En noem maar op…
  • 5. Jullie hoeven uiteraard niet altijd samen te zijn en dat voelt oké. In een gezonde relatie behouden beide partners nog een stuk(je) eigen leven. Als jullie dan opnieuw samenzijn is het veeleer uit verlangen dan uit wanhoop, routine of verplichting. Als je weet dat je samenleeft met de ware, dan vertrouw je haar of hem. Dan ben je niet jaloers op de vrienden van je partner en dan erger jij je niet aan zijn of haar mogelijke hobby’s. En intussen heb jij je eigen vrienden, interesses en liefhebberijen. En jullie weten dat jullie snel weer samen zullen komen met nieuwe verhalen en recente nieuwtjes. Op die manier blijft er geen tijd over om je zorgen te maken over je partner en de relatie.
  • 6. Maar…als puntje bij paaltje komt ben je toch het liefst samen met je partner. Niettegenstaande jij je zeker niet bedreigd voelt door tijd apart door te brengen, ben je toch het liefst bij je partner. Als je niet bij haar of hem bent, denk je met de regelmaat van een klok aan je partner en verlang je ernaar haar of hem terug te zien. Het lijkt wel alsof jullie heel sterk met elkaar verbonden zijn. Je voelt je ook het meest comfortabel en ontspannen met je partner om je heen. En omgekeerd.

Nog meer info over de ware vind je hier:
Hoe herken je een passende partner
Hoe je ware liefde herkent
Liefdestest: aardse liefde of liefde met een grote L

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer