Ex-partners en de sociale media

0

Hello, it’s me….how are you… thinking about you after all this time….

Herkenbaar, inderdaad! Want Adèle verwoordt en zingt uit wat veel mensen af en toe meemaken. En meestal is het slechts een vluchtige mijmering in de trant van: hoe zou het nog zijn met mijn ex? En ja, je kan hem of haar online zelfs even opzoeken. Indien je ex tenminste nog door je hoofd spookt. En als je denkt aan een ex, vraag jij je dan af of die ex soms ook nog wel es aan jou denkt?

En stel dat een ex contact zoekt met jou en vraagt hoe het met je is, 6 maanden, een jaar of langer na de breuk. Dan is dat een duidelijk signaal dat je ex je mist. Toch? Wel…euh…helaas niet altijd. Omdat je hier terecht komt in een grote schemerzone. Laten we eens een vaak voorkomende mogelijkheid bekijken via het gebruik van sociale media

Er is vooreerst de online stalking

Hiermee bedoelen we het dagelijks gadeslaan van het doen en laten van de ex via de sociale media. Dit is meer dan een occasioneel kort en soms geheim bezoekje aan je online accounts.

Stel dat je ex meerdere malen een item een like geeft, of zelfs meerdere posten tems of je vraagt om opnieuw vrienden te worden. Dan is de boodschap duidelijk: hij/zij verlangt beslist naar jou. Vooral indien je ex terug gaat naar oudere items en die ook gaat liken, is er zeker meer aan de hand. Je ex kan zelfs overdrijven wat duidt in de richting van onstabiel emotioneel gedrag.

Online stalking kan dus 2 dingen betekenen

Je ex mist je verschrikkelijk  of …   je ex verwerkt de breuk slecht of helemaal niet!

Want als je merkt dat je ex je langdurig en volhardend online volgt, is dit dus niet altijd positief. Hij of zij kan immers in de greep zijn geraakt van negatieve gevoelens. Stalkt hij/zij je zonder dat je het merkt, dan kan je sowieso niets doen.

En er is het occasioneel online bezoek

Maar wat als je ex iets geliked heeft wat je op Instagram of Facebook hebt gepost. Zelfs al zijn jullie geen vrienden meer op deze sites.
Dan kan dit een manier zijn om je te laten weten dat zij/hij je profiel bezocht heeft, dat zij/hij denkt aan jou.
Zijn jullie online nog vrienden, dan is misschien de wijze waarop je ex aangeeft verder contact te willen.
Zijn jullie geen vrienden meer op de sociale media, dan kan hij/zij aldus een visje uitgooien om te kijken of jij bijt.
Eén enkele like kan een bezoekje uit nieuwsgierigheid zijn geweest of een vriendelijke gebaar. Veel meer hoeft dit niet te beduiden.

Aan jou natuurlijk om dan eens in jezelf te kijken en je bij dit alles af te vragen: wat voel ik daarbij.
Vind je het vervelend of eng indien je ex je meermaals probeert te contacteren via de sociale media? Dan betekent het dat het echt tijd wordt dat je de knoop finaal doorhakt en deze man/vrouw definitief uit je leven wist. Indien mogelijk, wel te verstaan.

Maar… raak je daarentegen prettig opgewonden bij de gedachte dat je ex aan jou denkt? Aan het feit dat hij/zij opnieuw contact lijkt te zoeken? En voel je dat opnieuw contact maken oké is?   Opgelet hier: want er moet immers een reden geweest zijn voor de breuk tussen jullie. Bestaat die reden nog steeds? Slaap er eerst een paar nachtjes over. Blijft het goed gevoel overheersen? Geef hem of haar dan een bemoedigend teken en wacht af wat er verder al dan niet gebeurt!

Lees ook:
Omgaan met afgewezen worden
Ex-partners en late/nachtelijke sms-jes, mails en telefoontjes

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer