Hoe gezond zijn je persoonlijke relaties?

0

Elke mens leeft in verbinding. Met andere mensen, maar ook met dieren, situaties, materie, wensen, idealen, doelen of leefomgeving. Die verbindingen beïnvloeden ons leven op een positieve, negatieve of neutrale manier. Hij of zij die beweert zonder verbindingen te leven, ontkent de werkelijkheid. We zijn immers allemaal deel van een groter geheel en beïnvloeden elkaar voortdurend. Veruit de belangrijkste verbindingen worden gevormd door onze persoonlijke relaties. De mensen die om ons heen draaien, kunnen ons voeden, uithollen, ziek maken of manipuleren. Zelfs als iemand jou simpelweg om iets verzoekt of je een vraag stelt, kan je soms al voelen of die persoon aan je trekt of jou daarentegen volledig vrij laat in je beslissing.

Energie in persoonlijke relaties

We zijn allemaal brandpunten van energie en wisselen voortdurend (en meestal onbewust) energie met elkaar uit. Koppels die samen in een bed slapen bijvoorbeeld wisselen gedurende de nacht energie uit. Staat één van de partners ’s ochtends opvallend vaak vermoeid op zonder dat er verder een aanwijsbare reden voor is? Dan mogen we aannemen dat de andere partner zich (onbewust natuurlijk) voedt met de energie van hem of haar die telkens opnieuw vermoeid en dus verzwakt raakt. In dit geval is het aan te raden om eens een week tot tien dagen in aparte kamers te slapen. Staat de vermoeide partner opnieuw uitgeslapen op na een paar dagen en blijft dit zo? Dan is het beter voortaan altijd of heel regelmatig in aparte kamers te slapen. Mensen die zich (onbewust) op die manier ’s nachts opladen met de energie van de partner, kunnen meermaals weduwe of weduwnaar worden.

Welk soort energie kan er nu worden uitgewisseld via persoonlijke relaties?

  • Goede (als aangenaam, verrijkend en positief ervaren) energie. Dit levert vaak een gezonde band op die meestal ook een sterke band is. Je kan die band verder uitbouwen of bekrachtigen.
  • Ongezonde, negatieve energie. Levert een slechte energetische band op via parasiteren of manipuleren. Je voelt je in dit geval onvoldaan, gebruikt, gedwongen, leeggezogen, verzwakt, benauwd, kwaad, gestrest of onwel tijdens of na het contact. Dat kan soms zelfs al gebeuren louter bij de gedachte aan die persoon of situatie die hij of zij creëert. In het geval de band ongezond of toxisch is, gebeurt het ook vaak dat de parasiet zijn/haar negatieve energie simpelweg dumpt in het energieveld van het slachtoffer. En zich daarbij al dan niet voedt met de positieve energie van zijn slachtoffer. Waarna de prooi bezoedeld achterblijft door de gedumpte rotzooi van de parasiet en meteen ook een hoop energie kwijt is gespeeld.
    Indien mogelijk, kan je de toxische band verbreken of laten doodbloeden. In de praktijk zien we dat helaas ook een ongezonde band kan uitgroeien tot een heel sterke band.
  • Weinig energie of neutrale energie. Dan heb je wel met die ander te maken, maar hij/zij beroert je weinig of zelfs niet. Type ‘ships that pass in the night’.

Hoe je te bevrijden van een ongezonde of toxische band

Niemand van ons komt onder een leven in verbinding uit. Maar velen onder ons wensen zich vroeg of laat toch te bevrijden van bepaalde relaties die niet goed aanvoelen of hen ronduit slecht bekomen. Vooral dan om de eigen energie en het eigen evenwicht te beveiligen.

Stel: je wil de band met iemand verbreken. Hoe knip je die dan het best door?
Indien mogelijk: vermijd voortaan elk contact met de betreffende persoon.
Indien onmogelijk, wat net zo vaak het geval is: werk met affirmaties.
Opgelet: je moet wel weten dat je affirmaties maar zo krachtig zullen werken als de mate waarin jij je bewust bent van je onbewuste overtuigingen. Als je uitspreekt iemand te willen loslaten terwijl dat diep vanbinnen net omgekeerd is, zal de band actief blijven. Dat waar jij je niet bewust van bent, valt immers buiten jouw controle en blijft daardoor onverminderd actief. Enkel wat je kent, kan je aanpakken. Op wat je niet kent, heb je geen greep.

Voorbeelden van affirmaties

Voorbeeld van een algemene intentie of affirmatie die je kunt herhalen, zolang dit nodig blijkt: ik laat alle verbindingen of contacten los die ik op dit moment los wens te laten en los kan laten.

Volgende methode is bruikbaar als je de verbinding met een persoon wilt verbreken. Dat wil zeggen: als je deze verbinding echt wilt verbreken en voelt dat er hieromtrent geen enkele verdeeldheid meer leeft in jou.

• Zoek een rustige plek op en sluit je ogen.
• Zie de bewuste persoon voor je teneinde de betreffende verbinding te activeren.
• Plaats je hand op de plaats waar je hem of haar voelt binnenkomen. Dat kan je hoofd zijn of je hart, keel, nek, slokdarm, maag, buik of vul zelf maar in.
• Doordring jezelf van de intentie om je van deze band te bevrijden. Dit, vanuit het besef dat zowel jij als die ander daar uiteindelijk baat zullen bij hebben.
• Spreek dan luid, traag en aandachtig één of meerdere van de onderstaande affirmaties uit. Gebruik de affirmaties die goed aanvoelen voor jou.

Affirmaties:

• Deze band met X (persoon in kwestie) is niet goed voor mij. Ik ben klaar en bereid om de relatie te verbreken, in mijn belang maar evenzeer in het belang van X.
• Deze band tussen mij en X houdt mij hier (hand op de plek waar X zich laat voelen in je lichaam) gevangen. Ik geef toe dat ik deze band heb toegestaan. Nu is het moment gekomen dat ik X loslaat opdat we allebei vrij kunnen zijn.
• Ik dank X omdat hij/zij aanwezig was in mijn leven. Ik heb de lessen die hij of zij mij gaf, aanvaard en geleerd. Ik kies ervoor deze band nu te verbreken omdat het tijd is voor mij om verder te gaan zonder X.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer