Onrust in een relatie

1

Vrijwel iedereen vraagt zich tijdens een beginnende relatie af: is deze man of vrouw wel de juiste partner voor mij? Die vraag komt meestal nadat we de ander reeds een poosje kennen en we al iets verder staan in dit avontuur. Avontuur dat doorgaans begint met de beruchte klik die zo duidelijk is dat we besluiten het contact een kans te geven. Waarna we zowat zweven door de opwindingsfase, terwijl we de ander beetje bij beetje ontdekken. Maar zodra deze energievretende storm wat gaan liggen is en we wat vertrouwder omgaan met de partner, steken twijfels en teleurstellingen vaak de kop op. Wat ons terug brengt bij de aanvankelijke vraag: is deze man of vrouw wel de juiste partner voor mij?

Juiste partner brengt rust in je leven

Er zijn vanzelfsprekend veel manieren waarop je meer duidelijkheid op deze vraag kan krijgen. De allereenvoudigste manier echter is jezelf te bevragen omtrent je gevoelens. Anders gezegd, hoe voel jij je in deze relatie. Voel je je goed als je bij je partner bent? En even belangrijk: voel je je goed als je niet bij je partner bent. Want wanneer je een vaste relatie hebt die al een poos duurt, moet er rust neerdalen over jou. Er moet rust in je hoofd en rust in je hart zijn. We zouden kunnen zeggen dat de juiste partner een vorm van rust in je leven brengt.

Foute partner zaait onrust

Een foute partner daarentegen zaait onrust in je hoofd, hart en leven. Daaruit volgt dat je met een frustrerend tot slecht gevoel rondloopt als je niet bij elkaar bent. Omdat er dan teveel vragen door je hoofd spoken. Vragen zoals: is zij/hij me wel trouw? Waar hangt zij/hij nu uit? Waarom belt hij/zij me zo weinig? Waarom beantwoordt hij of zij te vaak telefonische oproepen buiten mijn gehoorafstand. Waarom is zij/hij niet of slechts moeilijk te bereiken? In dit gsm-tijdperk, notabene. Waarom is hij/zij zo weinig beschikbaar voor mij maar blijkbaar wel beschikbaar voor andere mensen? Waarom moet ik altijd het initiatief nemen, enz.
Ben je een vrouw? Ga je eindeloos praten, ja emmeren, met je vriendinnen over je partner? Ben je een man? Ga je steeds vaker alleen uit en drink je steeds vaker een glas? Een dergelijk gedrag betekent dat je partner onrust zaait in je leven.

Kies voor jezelf, kies voor rust

Het is dan aan jou om duidelijkheid te vragen aan je partner. Krijg je geen duidelijkheid, dan heb je de keuze. Je laat de zaak gewoon aanmodderen tot ze na veel frustraties en kwaad bloed van jouw kant, een stille of heftige dood sterft. Of, je kan beslissen geen parels meer voor de zwijnen te gooien. Dan hak je de knoop en de band met je partner zo snel mogelijk door. Wat veel makkelijker gezegd dan gedaan is, dat spreekt. Hoe dan ook, negeer onrust niet. Omdat rust en onrust de ware barometers van een relatie vormen. Rust ervaren in je binnenste tijdens een relatie betekent doorgaans dat je de juiste partner gekozen hebt. Steeds opnieuw overvallen worden door onrust daarentegen, wil zeggen dat jij helaas tijd en energie stopt in de (voor jou althans) foute partner.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

1 reactie

  1. Das zo herkenbaar.
    Paar relaties gehad..en na 2 mnd komt de onrust zo als hier boven beschreven.
    Mannen zeggen dan meestal…je haald verhalen in je hoofd..of je bent paranoia.

Reageer