Over verbindingen

0

Iedere mens leeft in verbinding. Omdat hij/zij banden heeft met mensen, dieren, situaties, materie, wensen, idealen, doelen of de leefomgeving. Die verbindingen beïnvloeden ons leven op een positieve, negatieve of neutrale manier. Hij of zij die beweert zonder verbindingen te leven, ontkent de werkelijkheid. We zijn immers allemaal deel van een groter geheel.

Veruit de belangrijkste verbindingen worden gevormd door onze persoonlijke relaties. Die verbindingen kan je ook bekijken als een soort energielijnen. Via die energielijnen kunnen mensen elkaar beïnvloeden middels voeden,uithollen of manipuleren. Wanneer iemand jou bijvoorbeeld simpelweg om iets verzoekt of je een vraag stelt, kan je al aanvoelen of die persoon aan jou trekt (je dus manipuleert) of jou daarentegen volledig vrij laat in je beslissing.

Energielijnen in persoonlijke relaties

We zijn allemaal brandpunten van energie en wisselen voortdurend energie met elkaar uit.

Welk soort energie kan er nu worden uitgewisseld via persoonlijke relaties?

  • Goede (als aangenaam, verrijkend en positief ervaren) energie. Dat levert vaak een gezonde band op die meestal ook een sterke band is. Je kan die band verder uitbouwen of bekrachtigen.
  • Ongezonde, negatieve energie. Levert een slechte, parasitaire band op. Je voelt je in dit geval onvoldaan, verstikt, vermoeid pf leeggezogen. Je kan het ook benauwd krijgen of je onwel voelen tijdens of na het contact. Of zelfs al louter bij de gedachte aan die persoon of situatie. Indien mogelijk, kan je deze band verbreken of laten doodbloeden. Helaas (en vaak) kan ook een ongezonde band uitgroeien tot een heel sterke band.
  • Weinig energie of neutrale energie. Dan heb je wel met die ander te maken, maar hij/zij beroert je weinig of zelfs niet. En ook omgekeerd. Type ‘ships that pass in the night’.
  • Band waarbij de ene partij bewust of onbewust profiteert en de andere partij enkel verliest. Dit kan op 2 manieren:
    1. De parasiet dumpt zijn/haar negatieve energie in het energieveld van de ander.
    2. De parasiet dumpt zijn/haar troep in het veld van de prooi en voedt zich tegelijk met de positieve energie van zijn slachtoffer. In dit geval verliest het slachtoffer niet enkel zijn/haar positieve kracht maar blijft hij of zij ook nog eens achter als een vat gevuld met de rotzooi van de parasiet.
  • Er lopen natuurlijk zeer sterke mensen rond die banden kunnen smeden met verbazend veel andere mensen. Maar ook zij kunnen uiteindelijk een slachtoffer worden van die handelswijze, omdat ze hun energieveld op deze manier enorm verzwakken. Want veel mensen met goede bedoelingen maar een spijtig energiegebrek, proberen zich onbewust energetisch op te laden aan sterke figuren. Wat nog vaak lukt ook. Om nog maar te zwijgen over hen die bewust of halfbewust energie (onder diverse vormen) aftappen van een sterk iemand.

Niemand van ons komt dus onder een leven in verbinding uit. Maar velen onder ons wensen zich vroeg of laat toch te bevrijden van bepaalde bindingen die niet goed aanvoelen of hen ronduit slecht bekomen. Vooral om de eigen energie en het eigen evenwicht te beveiligen.
Stel: je wil bewust de band met iemand verbreken. Hoe knip je de energielijnen met deze persoon het best door? Lees het op deze site in een volgende bijdrage.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer