Wat je moet weten omtrent “grote aantrekkingskracht”

0

We weten het allemaal: een nieuw verhaal tussen twee mensen begint meestal met de beruchte ‘klik’. Het gros van de mensen moet echt ‘dat ietsje meer’ voelen vooraleer ze iemand als een potentiële partner kunnen bekijken.

Waarom voelen we ons soms direct -of na vrij korte tijd- zo sterk aangetrokken tot iemand? Wat zit er achter ‘dat ietsje meer’, achter die onweerstaanbare energie van de ander?  Meestal veel meer dan we op het eerste zicht vermoeden.

Grote aantrekkingskracht is, onder andere, een unieke mix van volgende oorzaken:

De werking van onze feromonen

Grote aantrekkingskracht tussen twee mensen kan vooreerst het gevolg zijn van de fenomenale listigheid van moeder natuur. Die bedient zich van een batterij geniale en supergesofistikeerde lichaamsmechanismen, waaronder feromonen.

Feromonen zijn signaalmolecules die boodschappen overbrengen tussen individuen van eenzelfde soort. Het zijn minuscule geurpartikels die ons lichaam voortdurend afgeeft. Feromonen zijn geen hormonen maar chemische stoffen afkomstig van onze lichaamsvochten zoals zweet, urine, speeksel en vaginaal vocht. Zij bepalen mee of we iemand al dan niet sexy vinden en sturen bijgevolg ons seksueel gedrag in hoge mate. De vermelde geuren kunnen evenwel niet bewust waargenomen worden. Blijkt dit toch het geval zoals bij de geur van sterke transpiratie of sterke urine bijvoorbeeld, dan werkt dit altijd negatief. Feromonen zijn het actiefst wanneer we proper gewassen zijn en geen extra geurtje op hebben. Dan pas kan ons uniek, natuurlijk parfum zich ongehinderd ontplooien. En zijn werk doen. Jawel. Zelfs parfumeurs verwerken de geur van urine, zweet en vaginaal vocht (jawel) in hun producten als lokmiddel. 

Tijdens een ontmoeting tussen twee mensen dringen de wederzijdse feromonen, via de reukzenuw, dadelijk en ongemerkt het seksueel centrum in de hersenen binnen. Daar wordt de informatie die ze bevatten, in een wip ontcijferd en verwerkt.  Die informatie bevat onder andere een genetische blauwdruk, inclusief matching percentage.  Waarop aantrekking of afstoting volgt in diverse gradaties. Tot zelfs volledige onverschilligheid toe, type: ships that pass in the night.  Hoe sterker het genetisch materiaal van een man en vrouw van elkaar verschillen, hoe groter de aantrekking. Want hoe groter de genetische variatie, hoe sterker en evenwichtiger het genenpakket van de nakomelingen zal zijn. Hoe meer het genetisch materiaal van de twee op elkaar lijkt, hoe zwakker de aantrekkingskracht omdat hier het genetisch materiaal bij vereniging beduidend zwakker zal zijn. De natuur werkt immers intelligent en dwingend.

 

Onze onbewuste patronen

Verder kunnen verliefdheid en grote aantrekkingskracht er op wijzen dat je partner naadloos aansluit bij je rode draad.  Een mechanisme dat zich voltrekt vanuit ijzersterke patronen die opereren vanuit je onbewuste. Want het is normaal dat mensen zich aangetrokken voelen tot iemand met een voor hen bekende emotionele en energetische lading. Omdat op dat moment de persoonlijke patronen wederzijds volledig actief worden. Het bekende schenkt iedereen immers een soort veilig gevoel. Het onbekende daarentegen maakt mensen bang en onzeker, want wat kan men hier verwachten? Iets waar men enkel het raden naar heeft natuurlijk. En gezien de meesten onder ons zich niet graag in onbekende wateren begeven, kiezen we uiteindelijk met zijn allen opnieuw voor hem of haar die een voor ons vertrouwde energie uitzendt.  Al is dit in wezen een energie die ons vaak meermaals ongelukkig achterlaat. En dat merken we snel, gezien beide partners na onbepaalde tijd de oude, vertrouwde patronen uit hun rugzakken opdiepen. Om die vervolgens als de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok, in dit geval de relatie, te gooien. Waarna de geschiedenis zich kan herhalen, soms al voor de zoveelste keer. En zich hardnekkig zal blijven herhalen tot de hoofdrolspelers of één van hen, de moed  opbrengen om de onderliggende krachten bloot te leggen. Want we zijn allemaal meester en leerling tegelijk.

 

Karmische verbondenheid

Soulmates of zielsverwanten zijn zij die zich dwars door tijd en ruimte, opnieuw met elkaar verbinden vanuit een karmische achtergrond. Hier krijgen we dus een fysieke band als gevolg van eerdere verbindingen aangegaan tijdens één of meerdere voorbije levens. Het doel van de soulmates is duidelijk volgens Cayce*: het balanceren van karma. Cayce** beweerde dat de meeste mensen in de loop van hun leven ongeveer een vijftal personen ontmoeten waarmee ze hun karma kunnen uitwerken. Hij liet er geen twijfel over bestaan dat er een keuze moet gemaakt worden en dat er in die keuze bewust moet geïnvesteerd worden.

Opgelet: veel mensen gaan er van uit dat leven met een soulmate, één en al harmonie is. Niets minder waar. Vooral een zogezegde ‘verkeerde partner’  is vrijwel altijd een soulmate. Omdat een verkeerde partner en de bijhorende moeilijke relatie ons karma snel en uitstekend kunnen balanceren. Precies omdat zij het meest confronterend werken en dus de beste leerschool vormen.  Cayce benadrukte steeds weer dat we nooit mogen vergeten dat het leven altijd met ons samenwerkt. Daarom plaatst het ons op elk moment bij de juiste personen en in de juiste situatie. Hoe moeilijk dit ook mag aanvoelen.  Want het uiteindelijk doel van onze doortocht op aarde is groeien en evolueren als mens. En dat kan vooral via inzet, uitdaging en zelfonderzoek.

**Edgar Cayce (1877-1945), ook de slapende profeet genoemd, was de meest vermaarde ziener van de 20ste eeuw. Hij liet in Virginia Beach meer dan 14.000 lezingen of readings  over uiteenlopende onderwerpen na. Die worden, zelfs terwijl je dit leest, geraadpleegd door allerhande wetenschappers uit de hele wereld.

Lees ook:
Soulmates
De Helen Fisher test
Waarom en hoe we verliefd worden volgens dr. Helen Fisher
De 4 liefdestypes van dr. Helen Fisher

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer