Geld in een nieuwe relatie

2

Ik raakte per toeval meermaals in gesprek met een prille zestiger. Hij was niet onknap, verzorgd en had tot dusver een normaal relatieparcours afgelegd. Hij was zoals velen en onder invloed van de tijdsgeest, de hormonen en de sociale druk, getrouwd met een jeugdvriendin. Om twaalf jaar en twee kinderen later wakker te schrikken uit een diepe slaap. Want niets stroomde nog tussen hem en zijn vrouw omdat van de vroegere vriendschap, geen spoor meer te bekennen viel. Ook verlangde zij naar meer geld dat ze via hem hoopte te bemachtigen. Hij dacht er zelfs niet over want meer geld kon hem gestolen worden. Toch hield hij het kwakkelend huwelijk nog een paar jaar moedig vol. Voor de kinderen, zoals dat zo mooi heet. En misschien was dat inderdaad de reden. Wie zal het zeggen. Tot ook de schone schijn niet meer kon opgehouden worden, omdat een leven zonder liefde en passie hem ongelukkig maakte. Waarna hij de echtscheiding inzette.

Hij nam voldoende tijd om tot zichzelf te komen, waarna hij spontaan zijn nieuwe leading lady ontmoette. Johanna was een stijlvolle weduwe die alles had wat ze maar wensen kon. Behalve een man in haar leven. Hij ontdekte bij haar een totaal nieuwe wereld middels een totaal nieuw soort vrouw en werd zwaar verliefd op haar. Want Johanna was alles wat zijn ex niet was geweest tot zelfs zijn soulmate toe. Jazeker en het leek wel te mooi om waar te zijn. En dat was het ook want algauw verbleekte dit prachtig plaatje. Omdat aan het licht kwam dat ook deze vrouw hongerde naar nog meer geld dan ze al bezat. Doelgericht en met engelengeduld zwengelde de mooie Johanna bij hem onvermoeibaar het besef aan dat hij beter af zou zijn indien hij bij haar zou intrekken. De relatie was gedoemd tot mislukken toen ze daar een te hoog kostenplaatje aan verbond. Een kostenplaatje waarover helaas niet meer te onderhandelen viel. Op de duur knapte er iets in hem en maakte hij er een pijnlijk einde aan. En opnieuw likte de man zijn wonden.

Toen zijn hart en gelijk ook zijn vertrouwen in vrouwen voldoende opgekrikt waren, durfde hij zich weer te openen voor de liefde. En zie, weldra wervelde de 11 jaar jongere Hilde zijn leven binnen als een brok verfrissende natuur. Ze konden algauw niet meer zonder elkaar tot het moment aanbrak waarop bleek dat Hilde net zo dol was op geld als zijn vorige partners. Haar onrealistische financiële eisen en parasitair gedrag logen er immers niet om. Daarbij kwamen nog haar lastige, nymfomane dochter plus het feit dat Hilde van de bijstand leefde.
Mijn gesprekspartner begreep dus maar al te goed dat hij met deze vrouw een weinig rooskleurige toekomst zou tegemoet gaan. Hij koos verstandig voor de korte pijn en knipte de band na deze vaststellingen snel door.

En dus kijkt hij momenteel opnieuw vol vertrouwen uit naar een passende gezellin. En daarmee bedoelt hij een vrouw die liefde en vriendschap verkiest boven financieel gewin. Moge de hemel hem bijstaan.

Meer info over dit onderwerp vind je hier
Over geld in een nieuwe relatie

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

2 reacties

  1. Gelukkig zijn en je Gelukkig voelen en iemand die je wardeerd gelijk aan jou is geen machtstrijd en vernedering DAT IS DUIZEND KEER BELANGRIJKER ALS GELD

  2. IK leef ook met financiele problemen maar ik aleen ik ben daar voor verantwoordelijk niet een haar op mijn hoofd denkt eraan om een ander daar mee in te moeten laten delen en dat ik daar mijn voordeel uit zou halen ….dat moet je niet eens willen voor een eventuele toekomstige relatie Dan wacht ik liever de jaren die het gaat duren af.

Reageer