Over Yvette en over foute mannen en vrouwen

0

Yvette stuurde me een smsje met de vraag of ze direct langs kon komen voor een babbel. En wat doe je als een van je beste vriendinnen dat vraagt? Ja zeggen natuurlijk.  Indien mogelijk wel te verstaan en het was mogelijk.  En dus zat ze amper 20 minuten later tegenover mij terwijl ze maar bleef roeren in haar koffie. Ze leek uitgeblust, wat helemaal niet bij haar paste.

“k Heb er genoeg van” begon ze. “Ik zit erdoor, iets wat ik nog nooit heb gehad. Maar op mijn 70ste moet ik vaststellen dat mijn dochters net als ik destijds, gevallen zijn voor een bad boy. Ondanks het feit dat ik er hen voor gewaarschuwd heb, gezien mijn ervaring. En daar dragen ze nu de gevolgen van. Want ze zijn allebei weer alleen. En nog erger: ze moeten echt maar dan ook echt elke euro tweemaal omdraaien. Ondanks hun drukke fulltime baan. En dat doet pijn.”

Ik kende de verhalen van Yvette en haar dochters.  De pittige Yvette liet zich destijds al snel overrompelen door de charme en verbale hoogstandjes van een vlotte, goed uitziende man. Die helaas continu ontrouw bleek te zijn. Elke vrouw tussen de 18 en 35 die er appetijtelijk uitzag, kwam in aanmerking voor een verleidingstraject gevolgd door een reeks Kamasutra standjes. Waarna hij de betrokken vrouw afduwde en op zoek ging naar een nieuwe prooi. Ondanks zijn hogere opleiding leefde hij van een werkloosheidsuitkering, terwijl Yvette fulltime werkte.

Toen Yvette hem puur toevallig op heterdaad betrapte, ging ze op onderzoek uit. Na een hoop bewijzen tegen hem verzameld te hebben, wat vrij makkelijk was,  zette ze de echtscheiding in. Of liever: de vechtscheiding. Want haar ex stribbelde tegen en ging te keer als een duivel in een wijwatervat. Omdat deze onvolwassen man plots besefte dat hij in één klap zijn meid, kostwinner en keurige façade kwijt zou raken. Yvette kwam terecht bij een advocate van 50plus die het klappen van de zweep kende. Gewapend met voldoende belastend materiaal tegen hem, dreef de juriste de man vakkundig en moeiteloos de hoek in waarna hij geen kant meer op kon en aan het kortste eind trok. En raar maar waar: na de vechtscheiding versierde de ex van Yvette binnen de kortste keren zowaar een prima en goedbetaalde baan, passend bij zijn behaalde master.

De twee fysiek knappe, hoogopgeleide dochters van Yvette en haar overspelige ex, verbonden zich circa 20 jaar later met hetzelfde type man: groot, best knap, onbetrouwbaar, hoogopgeleid, ambitieus, financieel welstellend, gladgebekt en jammer genoeg uitgerust met een enorm ego en een sterke, perverse seksdrive. Pas veel jaren later kwamen de twee vrouwen erachter dat hun partners serieverleiders en meedogenloze jagers waren van het ergste soort.  En dat de mannen reeds tijdens de eerste jaren van hun huwelijk op jacht trokken. Beide zussen vingen trouwens bot bij de vechtscheiding. Hun exen die hoog op de sociale ladder stonden en over meer dan voldoende poen en bruikbare contacten beschikten, lieten hun vrouwen berooid achter.  En betaalden slechts mondjesmaat de verschuldigde alimentatie voor de kinderen.

Yvette en haar dochters vielen blijkbaar alle drie op een bad guy. Anders gezegd: op een compleet  foute gast.

Maar…er bestaat ook nog zoiets als een bad girl. Jawel. Denk maar aan een golddigger bijvoorbeeld, een femme fatale of een drama queen.  Vooral drama queens oftewel “vrouwen met streken”, scoren verrassend hoog bij mannen. Meestal bezitten ze een x-factor waar echter moeilijk de vinger op te leggen valt, maar die voel- en zichtbaar actief is.  Drama queens spelen doorgaans ”hard to get’, zijn vrijwel altijd grillig, maken van een mug een olifant en houden van ruzies. Ook gooien ze een man net voldoende kruimels toe om hem een tijdje tevreden en tegelijk hongerig naar meer te houden.

Elke bad girl is er van nature immers van overtuigd dat ‘haar partner onzeker houden’ in haar voordeel werkt.  Wanneer een man zich veilig voelt in een relatie verdwijnt zijn vrouw of vriendin immers uit zijn top drie. Hij zal zich meer focussen op andere zaken. Daarom laten vrouwen met streken, hun partner van dienst vrolijk aan een touwtje bengelen. Want die vraagt zich voortdurend af: zal ze straks wel of niet te pruimen zijn, zal ze onze afspraak nakomen, waar hangt ze momenteel eigenlijk uit, wanneer zal ze nog es zin in seks hebben, zal ze klare wijn schenken als ik haar iets vraag of zal ze sowieso tijd maken voor mij?  En op die manier blijft alles draaien om de bad girl.

De foute vrouw is zoals gezegd, zeer maar dan ook zeer gegeerd. Want de man van een bad girl leeft veelal in een soort chronische onzekerheid waardoor zijn leven extra spannend blijft. Tot de dag komt waarop hij het echt niet meer trekt, zijn koffer pakt en de plaat poetst. Maar dat laat een bad girl niet zomaar over zich heen gaan. Ze zal vanzelf in actie komen en uiteraard berekend, een versnelling hoger schakelen via het verfijnen van haar spel en trucs. En dit net zo lang tot ze haar slachtoffer weer kan betoveren en in haar netten kan vangen. Waarna alles opnieuw begint. Dat afstoten en weer aanhalen kan meermaals gebeuren vooraleer de man in kwestie de kracht vindt om eindelijk een definitief eind te breien aan dit soort trieste band.

Ik ken persoonlijk meerdere mannen die zich slechts met veel moeite definitief uit de greep van een foute vrouw wisten te bevrijden. Om vaak te ontdekken dat hun nieuwe partner in hetzelfde bedje ziek was.  Vanzelfsprekend raken die mannen hun vertrouwen in vrouwen uiteindelijk geheel of gedeeltelijk kwijt. Ik ken helaas ook meer dan één man die levenslang in het web van een foute vrouw blijft hangen en goed gedrild, onderdanig en half verdoofd, netjes doet wat zijn queen van hem verwacht… verlangt…of gewoonweg eist.

Ik wens alle mensen die onder de betovering zijn geraakt of zullen raken van een foute partner,  zo vroeg mogelijk in de relatie een heldere kijk toe. Op zichzelf, de partner en op het soort energie dat de band domineert.  Sterkte!

Hierbij aansluitend:  Ken je partner (1) : jongen/meisje   –  Herken een foute partner

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer