Wat onthult de schrijfstijl van je datingpartners?

0

Date jij regelmatig of enkel af en toe? Hoe dan ook, je zal wel al gemerkt dat de schrijfstijl van potentiële datingpartners op de verschillende datingsites of contactpunten, erg verschillend kan zijn. Hieronder volgt een kleine toelichting bij de meest voorkomende schrijfstijlen.

 • De bescheiden schrijver
  Bescheiden schrijvers mailen en sms’en enkel indien nodig en zijn onveranderd opvallend kort van stof. Want e-mailen of texten, verloopt hier allesbehalve vlot. Omdat deze personen meestal weinig ervaring hebben met de moderne communicatiemiddelen. Bovendien brandt de creativiteit hier vaak op een laag pitje en hetzelfde kan gezegd worden van de communicatievaardigheden. Het is aanbevolen je ogen te sluiten voor de vele tik-, spel- en grammaticafouten. Als dit je lukt, tenminste. Dit type schrijver raakt maar traag uit de startblokken en stelt zich meestal tevreden met het moeizaam beantwoorden van de hem/haar toegestuurde mails. De eerste stap zetten blijft een karwei voor hem of haar.
  Je kan deze aarzelende ziel het best uit zijn of haar schulp lokken door algemene vragen te stellen die dit e-mailcontact kunnen openbreken en vooruithelpen.
 • De resultaatgerichte schrijver
  Dit zijn de potentiële datingpartners die de koe bij de horens vatten en meestal als eerste andere profielen contacteren. Hij of zij valt meteen met de deur in huis, bij wijze van spreken. Geen geleuter hier! Resultaatgerichte schrijvers mailen of sms’en kort, bondig, correct en beleefd maar vooral gericht. Het is immers zijn/haar bedoeling om bij interesse, zo snel mogelijk een live-ontmoeting uit het e-mailcontact te slepen. Omdat één date zoveel meer verduidelijkt dan twintig e-mails of sms’jes. Hij of zij bezit daadkracht, durf en neemt probleemloos het initiatief.
  Zoek je iemand met pit? Dan is deze man of vrouw zeker een date waard.
 • De zakelijke, intellectuele schrijver
  Deze potentiële datingpartner is nauwgezet en houdt van het nodige decorum. Imagebuilding is hier belangrijk. Hij/zij houdt zich strikt aan de spelling- en grammaticaregels. Binnenkomende e-mails van andere daters die teveel taal- en schrijffouten bevatten, worden zelden of nooit beantwoord. De e-mails en sms’en van de zakelijke schrijver zijn dus enerzijds correct geschreven maar anderzijds stroef en weinig spontaan. Veelal wat oubollig zelfs. Verder houdt de intellectuele schrijver ervan zijn/haar mening te geven over actuele maatschappelijke topics.
  Bevalt het profiel van deze persoon je? Deze man/vrouw kan zeker wat hulp gebruiken om wat losser te worden. Kietelen via internet blijft moeilijk. Jij kan hem/haar dus het best helpen via het stellen van persoonlijk getinte en/of gevoelig liggende vragen.
 • De omslachtige schrijver
  De breedvoerige of omslachtige schrijver is net het tegenovergestelde van de resultaatgerichte schrijver en de snelle sms’er. Van deze potentiële date krijg je heuse epistels toegestuurd. Hij/zij probeert alles zo gedetailleerd mogelijk over te brengen en leutert daarbij vlotjes een eind weg. Het lijkt wel alsof de man/vrouw achter deze berichten zijn/haar roeping gemist heeft. Zelf leeft de betreffende persoon ook vaak in de overtuiging dat er een romanschrijver aan hem of haar verloren is gegaan. Als jij meer dergelijke e-mails of sms’jes ontvangt, vind je dat op de duur misschien steeds minder leuk. Voor de omslachtige schrijver echter mag het e-mail verkeer zeker nog een poos verder duren.
  Stel jij prijs op zoveel info? Antwoord dan op jouw beurt met uitvoerige e-mails. En wie weet: zo slaat de vlam misschien wel flink in de pan!
 • De snelle sms’er
  De snelle sms’er is uiteraard een rappe en beweeglijke vogel. Hij/zij schrijft berichten alsof het sms’jes zijn. Dus zonder veel klinkers en zonder leestekens. Dit is het soort mens dat vaak met veel personen tegelijk communiceert en zijn of haar hand er niet voor omdraait om een paar updates per dag de ether in te sturen. Omtrent zichzelf uiteraard en dit vooral via sms, Twitter en Facebook.
  Is dit jouw type date of potentiële partner? Gebruik dan zeker dezelfde media en mediatools als hem of haar. Indien niet, vis je gegarandeerd achter het net. Probeer ook zo snel mogelijk deel uit te maken van de vriendenkring en de (chat)conversaties van deze coole dater. Alvast veel succes gewenst!

In welke categorie hoor jij eigenlijk thuis? Is ook altijd goed om weten!

Meer weten omtrent dating? Neem dan ook een kijkje op:
haal-het-maximum-uit-je-onlineprofiel

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer