Ben jij klaar voor een nieuwe liefde?

0

Nog steeds single terwijl je zoveel liever als deel van een paar door het leven zou willen wandelen? Ga vooral niet wanhopen, want wanhoop is een te sterk parfum waar kandidaat-partners onmiddellijk voor op de vlucht staan. Vraag je liever af of je echt klaar bent voor een leven met twee. Misschien dien jij jezelf wel eerst aan te pakken via opruimen, veranderen en bewegen. Vertrouw tijdens dit proces vooral op je eigen innerlijke goeroe. Maar natuurlijk kunnen ook volgende tips een handje helpen.

  • Kom bij je kracht. Je trekt maar een passende partner aan indien je goed in je vel zit. Goed in je vel zitten heeft immers als resultaat dat je energie volop kan stromen. En pas dan kan jouw unieke kracht ongehinderd zijn werk doen. Vooraleer het zover is, zal je veranderingen moeten doorvoeren in en rond jezelf.
  • Breng orde in je leven. Een chaotisch bestaan (materieel/emotioneel/geestelijk) zorgt ervoor dat de juiste partner wegblijft uit je leven of dat foute mensen op je af komen. Durf daartoe de nodige orde en structuur in je leven te brengen. Zowel uiterlijk als innerlijk. Akkoord, orde scheppen kost (vaak veel) moeite, maar weet dat je in ruil daarvoor meestal een hoop terug krijgt. Om te beginnen, de reeds vernoemde kracht, waardoor je in staat bent om de voor jou juiste mensen, kansen en omstandigheden aan te trekken.
  • Ruim het nutteloze en achterhaalde op en creëer op die manier plaats voor het nieuwe. Maak schoon schip in je woning, lichaam, vriendenkring, hart en hoofd. Enkel op die manier schep je voldoende ruimte om nieuwe mensen, kansen en omstandigheden, toe te laten in je leven. Teveel rommel en ballast op diverse niveaus (fysiek/materie/emoties/ gedachten) zorgen immers voor energetische stagnatie, waardoor er geen beweging meer zit in je leven. En er dus nog amper iets gebeurt.
  • Los je bestaande problemen zoveel mogelijk zelf op. Verwacht niet dat een nieuwe partner het antwoord is op al je vragen en de oplossing biedt voor al jouw problemen. Wel integendeel. Hij of zij worstelt zo goed als zeker ook met een en ander. En zoals je weet onttrekken problemen energie aan een mens. Een nieuwe relatie starten en voeden, kost eveneens energie. Veel energie. Zelfs al gooi jij je helemaal in de relatie, dan nog zal je na een tijd vaststellen dat latente problemen zich blijven manifesteren en/of nieuwe komen bovendrijven. En algauw worden ze ware stoorzenders die de nog prille relatie bedreigen. Tot die relatie, onder druk van diezelfde problemen, als een zeepbel uiteen spat. Probeer dus jouw problemen zo snel en grondig mogelijk zelf op te lossen. Raak je er niet uit in je eentje? Doe beroep op deskundigen, zij kunnen jouw veranderingsproces op gang trekken. Maar vergeet niet: luister eerst en vooral naar je eigen innerlijke goeroe die je de meest gerichte aanwijzingen geeft.
  • Schep plezier in het leven, doe wat je graag doet. Personen die plezier en energie halen uit wat ze doen, hebben een aantrekkelijke uitstraling. Ze fungeren als magneten die mensen, en dus ook nieuwe kansen, moeiteloos aantrekken. Probeer in het leven je juiste plek te vinden en te doen wat je graag doet op een plaats die jou bevalt. Dit lukt lang niet altijd. Gelukkig rest jou nog altijd wat vrije tijd. Die kan je zinvol of plezant invullen, wat zorgt voor dat extraatje dat in staat is om verse energie te tanken die nieuwe deuren voor jou kan openen.
  • Benut alle mogelijkheden tot contact en blijf alert. Zeg dus in de mate van het mogelijke ‘ja’ tegen uitnodigingen en sociale evenementen. Want, je weet maar nooit. Het voor jou juiste, beslissend contact kan zich immers evengoed schuilhouden in een klein en onverwacht hoekje. Zoals wel vaker gebeurt. Hou daarom je ogen altijd en overal wijd open. Luister daarbij naar je intuïtie, gevoel en verstand en leer intussen van iedereen die op je weg komt.
  • En tot slot: ga voor een nieuwe look. Jawel. Verander van kapsel, kledingstijl en houding. Volg een cursus styling, make-up, beter bewegen of assertiviteit. Hoe dan ook: word zelfzekerder. Dit doet wonderen voor je zelfvertrouwen en uitstraling. Omdat het je toelaat nieuwe vibraties de wereld in te sturen. Waarop andere mensen en nieuwe reacties op je af zullen komen. Roep voor dit project gerust de hulp in van professionals.
Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer