Waarom belt hij niet terug?

0

‘We hadden een fijne eerste date en hij heeft beloofd me terug te bellen’, sprak de vrouw aan de andere kant van de lijn teleurgesteld, ‘maar er zijn nu al vier dagen voorbij en ik heb hem nog steeds niet gehoord. Ik begrijp er niets meer van.’
Ik daarentegen, begreep er alles van. Dankzij mijn vroegere betrokkenheid bij MissingLink, wist ik dat de man haar niet meer zou bellen. Tenzij misschien ooit, in een verloren moment, om aan de verveling te ontsnappen.
Het is immers zo dat vrijwel alle dames, ongeacht hoe jong, goed opgeleid of geëmancipeerd, wachten op dat eerste verkennend belletje van de man. Indien er na die eerste date een tweede volgde, verwachten ze opnieuw dat de man daartoe het initiatief zal nemen. Dit is de normale gang van zaken omdat hier pure, oeroude en onverwoestbare instincten en patronen actief zijn. De man jaagt, doet moeite en dat is precies wat de vrouw verlangt. Ook in de 21ste eeuw. Jawel. De zaadcel is actief, terwijl de eicel geduldig wacht op zijn inbreng. Zo zijn we geprogrammeerd.
Helaas schenken mensen aan het eind van een eerste date niet altijd klare wijn. Vaak zegt de man dan gemakkelijkheidshalve tegen de vrouw: ‘Ik bel je nog wel’, of erger: ‘we bellen nog wel’.
Let hier vooral op het woordje ‘we’. Via dit onbeduidend twee letterwoord schuift hij de hele zaak handig en definitief van zich af.
‘Wat moet ik nu doen, zal ik hem zelf bellen, want ik zie hem wel zitten’, ging ze dapper verder.
‘Goed idee’, antwoordde ik naar waarheid, ‘dan zal je tenminste meteen weten waar je aan toe bent met hem’.
‘Ik doe het niet graag maar zal het toch maar meteen doen’, zei ze beslist. En gelijk had ze. Beter de korte pijn dan de lange.
Toen ze ophing, wist ik dus dat zo’n verhaal gedoemd is tot mislukken. Misschien zou ze er in slagen de zaak op gang te trekken, mits hopen moeite en flexibiliteit van haar kant. Indien ze hem nog kan bereiken, wel te verstaan. Want een gsm-nummer en Facebookprofiel zijn in een handomdraai geblokkeerd. Toch is dat soort relaties gedoemd om na onbepaalde tijd (weken, maanden, soms zelfs jaren) dood te bloeden. Juist vanwege het ontbreken van het oerpatroon: de man geeft, de vrouw ontvangt. Wanneer een vrouw een man niet op één of ander manier intrigeert of aan het dromen zet, eindigt het daar en dan voor hem. Want een gezonde man gaat altijd achter een vrouw aan als ze iets losmaakt in hem. Altijd. Hij houdt contact met haar en doet moeite omdat hij haar zo snel mogelijk wil terugzien.
Doorgaans kunnen we stellen dat, ondanks het feit dat de man een ander tijdsbesef hanteert dan de vrouw, hij bij interesse de vrouw uiterlijk binnen de drie dagen opnieuw zal contacteren. De meeste mannen doen dat zelfs zo snel mogelijk na die eerste ontmoeting. Vaak nog dezelfde avond na de afspraak of al vroeg de volgende dag. De zelfbewuste types bellen de vrouw gewoon op. Meer gereserveerde mannen tasten de situatie af via sms of e-mail. Maar snel reageren doen ze allemaal…bij interesse. En hiermee is alles gezegd.
Ik wist dus meteen dat de dame aan de telefoon aankeek tegen een bij voorbaat verloren zaak en wenste haar in stilte veel sterkte toe.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer