Wanneer heeft je date interesse in jou?

0

We daten weer volop, nietwaar?  En waarom ook niet.  Maar vaak rijst daarbij de vraag: hoe weet ik nu of mijn date me ziet zitten of net niet.  Want meer dan eens denk je dat de persoon aan de andere kant van de tafel, lijn of pc,  jou wel of niet ziet zitten terwijl net het omgekeerde waar is. Met andere woorden: Je slaagt er dus niet in zijn/haar verhelderende lichaamstaal of gedrag te lezen.  Blijf daarom alert en let op de details, dus op die kleine maar veelbetekenende signalen. Dan weet je het wel.

Verlopen de eerste contacten online?

De man/vrouw die niet snel (dus binnen de 24 uur) reageert of opnieuw reageert op jouw berichten, ligt absoluut niet wakker van jouw profiel. Stop dus geen energie meer in dit contact, hoe geloofwaardig het excuus na x aantal dagen ook mag klinken. Het betekent gewoon dat er interessantere contacten voorbij kwamen drijven die eerst moesten verkend worden. Of, dat de persoon achter het profiel zich een beetje amuseert en de hele zaak niet zo ernstig neemt. Wat uiteraard niet strafbaar is maar jou geen meter vooruit helpt.

Verlopen de eerste contacten via de telefoon?

Spreekt de stem en de gebruikte taal van de ander je aan? Komt er humor aan te pas?  Klinkt de ander geïnteresseerd via een paar gerichte vragen zonder te vervallen in een kruisverhoor?  Verloopt het gesprek vlot en vliegt de tijd voorbij zonder dat je er erg in hebt?  Dan zit het tot dusver vrij goed.

De eigenlijke live date blijft altijd het moment van de waarheid.

Tijdens het face to face rendez-vous kan je uitvissen of de ander je gezelschap en babbel leuk vindt of niet.  En wel via eenvoudige signalen waar mensen nogal es overheen blijken te kijken.

 • Zit je date naar je toe geleund? Het zit goed!
 • Zit de ander tijdens het verder gesprek in een ‘open houding’? Dus niet met gekruiste armen, niet met de handtas, portefeuille of gsm tussen jullie in, niet zover mogelijk naar achter -en dus weg van jou- geleund? Het zit nog steeds goed.
 • Nodigt je date je uit om even van zijn/haar bord of drankje te proeven? Dit hoeft echt niet maar besef dat het dan wel vrij goed zit.
 • Lopen zijn/haar vrienden, kennissen of familieleden toevallig langs jullie tafel heen?  Luistert je datingpartner maar half naar hen en zegt hij of zij dat ze straks een korte babbel kunnen slaan?  Geen vuiltje aan de lucht.
 • Rinkelt de gsm van je date en kijkt die slechts vluchtig wie het is, om dan de oproep verder te negeren? Jij ligt op dat moment in de bovenste la.
 • Komt hij/zij van het toilet direct weer naar jou toe, zelfs al komt hij/zij onderweg bekenden tegen? Prima.
 • Blijft je date onbeleefd (tegenover jou) lang hangen bij bekenden? Dan weet je het wel!  Er is hier weinig interesse in jou.
 • Stelt je date vragen over jou en je leven?  Dit duidt zeker op interesse.
 • Praat je date de hele tijd overwegend en/of uitvoerig over zijn/haar relatieleven, interesses, werk of familie?  Geringe interesse in jou.
 • Verkondigt je date dat hij/zij eigenlijk nog niet over de vorige partner heen is of wordt er vooral over die ex gepraat?  Geen interesse in jou.
 • Zegt je date dat daten een goede manier is om nieuwe vrienden te maken? Er is weinig interesse in jouw persoon. Want vrienden maken is niet direct het hoofddoel van een date.
 • Neemt je date afscheid met de woorden” We bellen nog wel”? Je hoeft je in dit geval geen illusies te maken, je date zal uitkijken naar ander en beter.

De dagen na de date…

Hier moet de man in actie komen. Ondanks het feit dat vrouwen geëmancipeerd zijn, wachten zij na die 1ste date toch liever op een teken van de man. Vergeet niet dat de gezonde mannen geprogrammeerd zijn om achter de prooi aan te gaan als die hen bevalt. Contacteert de man de vrouw niet binnen de drie dagen na de 1ste date, dan kan je er zeker van zijn dat hij geen echte interesse heeft in haar. De meeste mannen doen dit trouwens, bij interesse uiteraard, zeker binnen de 12 uur na de date. Contacteert de man de vrouw snel genoeg, dan ligt de bal in haar kamp. Lijkt ze weinig tijd te hebben voor een tweede date of verschuift ze die handig naar twee tot drie weken (of nog veel) later? Dan kan je er als man van op aan dat de vrouw in kwestie niet echt op hete kolen zit om je terug te zien.

Kijk hoeveel van de hier vermelde signalen je waarneemt in het contact met je date. Zij vertellen je of je datingpartner al dan niet uitkijkt naar een 2de of volgende date met jou.

Info die aansluit bij deze bijdrage:  10 uitspraken van mannen op een 1ste date nader bekeken   –   Wie betaalt wat op een eerste date  –   Sexting   –   De 10 geboden van de nieuwe seksuele etiquette in dating

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer