Wanneer ziet je date je niet zitten?

0

Mensen zonder veel datingervaring en zelfs mensen met beduidend meer datingervaring, vragen zich regelmatig hetzelfde af. En dat is: hoe kan ik weten of mijn date mij wel of juist niet ziet zitten? Want ik dacht nu al twee keer van wel en wat blijkt? Ik dacht tweemaal verkeerd. Hoe is het mogelijk dat ik daar niks van gemerkt heb. Waar moet ik op letten?
Natuurlijk kan je het gevoel krijgen dat het goed zat tussen jou en je date, terwijl het helemaal niet zo is. Wees daarom alerter een volgende keer. Let op de signalen, let op de details.

Signalen die je vertellen dat je date je niet ziet zitten

Hier volgen dus enkele houdingen/signalen van je date tijdens het rendez-vous die erop wijzen dat zij of hij je niet voldoende ziet zitten om tot een tweede date over te gaan.

  • Je date stelt geen of opvallend weinig vragen die erop wijzen dat hij/zij interesse heeft in jou.
    Vragen over je verwachtingen inzake de gewenste partner of de gewenste relatie bijvoorbeeld. Of, omtrent je familie, kinderen, hobby’s, relatie- en/of datingverleden.
  • Of, je date praat uitvoerig over zichzelf en zijn/haar dating- of relatieleven. Er wordt hierbij weinig ruimte gelaten voor jou. Hij/zij reduceert je dus simpelweg tot klankbord of praatpaal.
  • Je date verkondigt dat hij/zij eigenlijk nog niet over de vorige partner heen is. Prima tactiek om een contact zonder veel moeite in de kiem te smoren.
  • Je date checkt om de haverklap zijn/haar sociale media. Indien de gsm rinkelt, neemt je date volop de tijd om de oproep te beantwoorden. Of om binnenkomende berichten te beantwoorden. Ook mogelijk: je date trekt met de gsm naar buiten of zoekt het toilet op om daar ongestoord het gesprek verder te zetten. Jij lijkt en voelt je terecht, van secundair belang.
  • Je date bekent dat hij/zij tijdens de date plotseling voelt dat hij of zij nog niet aan daten toe is. Handigheidje dat hem of haar toelaat dadelijk afstand te nemen van jou.
  • Vrienden, bekenden of familieleden lopen toevallig langs jullie tafel heen. Daarbij praat je datingpartner gedurende langere tijd geïnteresseerd met hen.
  • Jij wordt niet voorgesteld aan langslopende bekenden en zit erbij voor spek en bonen.
  • Je date nodigt andere mensen uit aan jullie tafel.
  • Je datingpartner staat op en gaat bekenden begroeten die verderop zitten. Hij/zij blijft langer dan vijf minuten met hen praten. Jij vraagt je intussen gefrustreerd af wat jij daar in je eentje zit te doen.
  • Je date zit in gesloten houding tegenover je. Dus met gekruiste armen of met de handtas, portefeuille of gsm tussen jullie in.
  • Je date leunt achterover, dus weg van jou.

Na de date

Hier moet de man in actie komen. Vergeet niet dat gezonde mannen jagers zijn die achter de prooi aan gaan. Op voorwaarde echter dat de prooi hen bevalt. Contacteert de man de vrouw niet binnen de drie dagen na de 1ste date? Dan kan je er zeker van zijn dat hij geen interesse heeft in haar. Geïnteresseerde mannen doen dat meestal binnen de twaalf uren volgend op de date of zelfs veel en veel vroeger.

Contacteert de man de vrouw snel genoeg, dan ligt de bal uiteraard in haar kamp. Lijkt ze te aarzelen? Weinig tijd te hebben voor een tweede date? Of verschuift ze die handig naar drie tot vier weken later wegens familieomstandigheden of een volle agenda? Dan kan je er als man van op aan dat de vrouw in kwestie niet echt op hete kolen zit om je terug te zien.

Meer info:  Waarom neemt hij afstand

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer