Over seks (vrij naar Osho)

0

De multimedia overspoelen ons met seks. Want seks garandeert sensatie. Omdat het een oerkracht is die zo goed als iedereen raakt en bovendien nog prima verkoopt ook. Helaas wordt seks van de weeromstuit tegelijk gedegradeerd naar consumptieartikel. We worden dagelijks, via de multimedia, om de oren geslagen met cijfers, schandalen, sterke uitspraken en alles onthullende foto’s en filmpjes. Ook omtrent bizarre en ontspoorde seks, hetgeen de voyeur in vrijwel iedereen aanspreekt of op zijn minst toch eventjes wakker schudt. Daarbovenop krijgen we allerhande sekstechnieken en ontelbare, soms onmogelijk lijkende, atletische standjes in de maag gesplitst. Seks lijkt wel alomtegenwoordig en allesoverheersend te zijn. Het lijkt vandaag wel alsof seksen moet. Geen wonder dus dat er steeds minder spontaan en verwarmend gevrijd wordt.

Wie was Osho?

Bhagwan Shree Rajneesh (1931-1990), kortweg Baghwan genoemd, was de stichter van de spirituele Baghwanbeweging. Die had en heeft nog steeds vertakkingen en discipelen in India, de USA en Europa. Sinds zijn dood wordt Bahgwan “Osho” (= spirituele meester) genoemd. Osho stond ook bekend als seksgoeroe maar was natuurlijk veel meer dan dat alleen. Hij verwierf echter bekendheid als seksgoeroe omdat hij zijn volgelingen aanzette tot het volop experimenteren met seks. Vooral met tantrische seks dan. Hij maakte hieromtrent een wat verplichte ommezwaai toen AIDS op het toneel verscheen. Osho stuitte met zijn leer op veel tegenkanting en werd uit de USA geweerd wegens slepende problemen met het departement Justitie. Deze man ventileerde een andere, ruimere kijk op seks. Gezien wij allemaal seksuele wezens zijn, is het verrijkend te vernemen hoe hij tegen seks aankeek.

Seks is de sterkste energie op aarde

Volgens o.a. Osho, is de seksuele kracht op onze aardbol de sterkste maar tegelijk ook de laagste energie. Het woord ‘laagste’ staat niet voor slecht, maar duidt hier aan dat de seksuele energie de basis en drive vormt van zowat alles en iedereen op onze planeet. Seks is dus oké en bovendien heel belangrijk. Want seks is productief. Hij creëert niet enkel nieuw leven maar kan zelfs uitgroeien tot liefde, de ware eindbestemming van ieder mens. Door seks te onderdrukken wordt seks lelijk.

Het gevaar van onderdrukte seks

Religieuzen uit verschillende godsdiensten en moralisten allerhande prediken dat seks slecht is. Wellicht om de totale chaos te vermijden. Maar daartoe gaan ze seks veroordelen en onderdrukken, wat zorgt voor uitwassen en immoraliteiten. Kijk maar naar wat er momenteel naar boven komt aan seksuele wanpraktijken en abnormaliteiten. Denk ook aan seks bedreven door geestelijken op alle trappen van de hiërarchie in de christelijke zuil. Hoewel de katholieke kerk hierbij frequent in het nieuws komt, zijn deze prakiujken terug te vinden in alle andere religieuze organisaties en sektes. Tot zelfs in het boeddhistisch segment toe. Een realiteit waar boegbeelden uit de politiek en de bovenlaag van de bevolking, evenmin aan ontsnappen. De ontdekte schandalen zijn het vernietigend resultaat van de tandem foute machtsverhoudingen en het onderdrukken van een natuurlijke energie. Door de normale uiting van seks tegen te gaan, zoekt deze enorme kracht een andere uitweg. En kijk hoe de moraliserende profeten nog gelijk krijgen ook: seks wordt slecht en vies als gevolg van een selffulfilling prophecy. En zo wordt de vicieuze cirkel een harde realiteit.

Over liefde en seks

Seks en liefde worden meestal in één adem vernoemd en vaak met elkaar verward. Volgens Osho hebben ze in werkelijkheid echter weinig met elkaar te maken. Maar iedereen die een beetje nadenkt, komt algauw tot dezelfde conclusie. Seks en liefde zijn totaal verschillende vibraties. Want moeder natuur is slim en sluw. Seks is de poort naar nieuw leven. Dus zorgt de natuur ervoor dat er bij mensen vooraf een dosis liefde (of wat daarvoor moet doorgaan) wordt gedemonstreerd. In plaats van andersom. Want liefde zou na de seks moeten komen. Veel vrouwen stemmen in met seks enkel en alleen omwille van het feit dat de man voor de penetratie tien minuutjes lief is voor hen. Bij wijze van voorspel. Dan volgt de seks die meestal snel verloopt en overrompelend is. Zo overrompelend dat menig kind dat zijn/haar ouders toevallig seks ziet bedrijven, denkt dat die twee kwaad zijn op elkaar en daarom aan het vechten zijn. Uiteraard kan de gangbare manier van seks bedrijven naar een ander niveau getild worden, aldus Osho, die er dan maar meteen meteen een paar boeken over pleegde. En zijn vele volgelingen vanzelfsprekend continu aanmoedigde zijn theorie in praktijk te brengen.

Meer weten? Lees dan bijvoorbeeld:
Tantra, spiritualiteit en seks
Allereerst zijn & dan verliefd samenzijn
Voorbij Mars en Venus
Het kleine abc van liefde

Deze boeken van Osho en nog veel meer vind je op www.bol.com
Ook altijd goed als Valentijnscadeau als je even geen inspiratie hebt.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer