Daten

0

Daten is een gearrangeerde ontmoeting tussen twee mensen met de bedoeling elkaar beter te leren kennen. Zakelijk of privé. Vandaag echter is daten overwegend romantisch gekleurd. Het is volledig normaal dat beide partijen zich tijdens die ontmoeting een beetje ‘verkopen’. Dat doet iedereen via de middelen waarover hij of zij beschikt. Nogal wiedes. Voor de één is dat een vlotte babbel op niveau, voor de ander een stijlvolle of sexy uitstraling, voor nog een ander het etaleren van statussymbolen, titels of indrukwekkende vaardigheden. Kortom, iedere vogel zingt zoals hij/zij gebekt is. Ook en vooral tijdens het daten.

Daten schenkt je sowieso de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en dus je sociaal netwerk verder uit te breiden. Wat zeker niet onbelangrijk is.

Je kan op eigen houtje gaan daten en dat doe je dan via zoekertjes, een datingsite of een singlevereniging. Je kan ook hulp vragen aan derden en een date laten ‘arrangeren’ voor jou door familieleden, vrienden, kennissen of een relatiebemiddelingsbureau.
Daten is nog nooit zo actueel en populair geweest als nu. En dit zowel bij mensen van twintig, dertig en veertig tot… vul zelf maar aan. Jawel. Onze boeiende wereld verandert snel en grondig. Logisch dus dat mensen en de relaties die ze aangaan, mee veranderen. Gezien er vandaag veel verschillende relatiemodellen sociaal aanvaard worden, constateren we een groter verloop van partners. Een trend die zich de komende jaren steeds sterker en duidelijker zal doorzetten. Mensen zullen vanaf nu vaker op zoek gaan naar nog maar eens een nieuwe partner. Dan zal er voor velen niets anders opzitten dan, jawel, te gaan daten.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Comments are closed.