Haremmens

0

Ken jij een haremmens? Vast wel, want hun aantal groeit met de dag. Ik ben er intussen al min of meer achter gekomen hoe ze in elkaar zitten. Niet enkel via de talrijke verhalen die ik tot dusver heb beluisterd, maar evengoed uit eigen ervaring. Ik had immers een tijdlang een knipperlichtcontact met een haremmens. Zo kreeg ik de kans dit fenomeen van dichtbij te mogen meemaken en bestuderen.

Haremmensen: wie zijn ze?

Lieden zoals jij en ik, dat spreekt, en levend in alle leeftijdsklassen en lagen van de bevolking. En het dient gezegd: doorgaans zijn ze verstandig, charmant, bekwaam, onafhankelijk,vriendelijk en hebben ze hun zaakjes keurig voor mekaar. Daarnaast lijken ze behulpzaam, attent en flexibel. Ze brengen dus een aantrekkelijk pakket mee, maar let toch op het woord ‘lijken’, dat hier precies op zijn plaats staat.
Hun haremkant blijft bij oppervlakkig of zakelijk contact meestal verborgen en openbaart zich slechts in meer intieme “één op één” contacten. Dan krijgen haremmensen het knap lastig, gezien ze moeite hebben met echte intimiteit en volwassen engagement. Twee kwaliteiten die onontbeerlijk zijn om een liefdesrelatie te laten slagen. Logisch dus dat ze afhaken als ze voelen dat een contact de ernstige toer dreigt op te gaan. Want dit past echt niet in hun straatje.

De brandstof van de haremmens

Haremmensen prefereren immers een waaier aan vrijblijvende, leuke, spannende en inspirerende contacten met personen die passen bij hun seksuele geaardheid. Ze schuwen een potje seks absoluut niet, maar toch hoeft seks niet altijd per se van de partij te zijn. Ze kunnen namelijk gedurende korte of langere tijd best zonder. Maar ze kunnen daarentegen geen dag zonder geflirt en zonder belangstelling, bewondering en bewieroking, komend van een kring potentiële partners. Want dat is hun voedsel en brandstof, hun zuurstof en drive. De bevestiging ook van: ik tel mee, ik lig goed in de markt. Op relatievlak hebben ze dus nood aan wisselende en liefst vrijblijvende contacten. Ze zijn altijd op zoek en vangen dus veel. Waarna ze beloftes doen die ze onmogelijk kunnen nakomen. Haremmensen zijn geen gevers, lijken weinig hart te bezitten en functioneren niet goed in een klassieke relatie. Omdat ze nu eenmaal zijn wie ze zijn.

Haremmensen kunnen het lonken niet laten

Niet iedereen functioneert in het soort conventionele band ons opgedrongen van hogerhand om algehele chaos te vermijden. Verzeilen haremmensen toch in een vaste relatie, wat uiteraard wel vaker gebeurt, dan kunnen ze het lonken niet laten. De aard van het beestje, weet je wel? En daar is geen enkele partner blijvend tegen bestand. Dooft een zoveelste relatie uit, dan leggen ze de schuld onveranderd bij de ander. Na afloop houden ze toch graag contact onder het motto: eens in mijn harem, altijd in mijn harem. Wat uiteraard niet steeds lukt. Hoewel haremmensen van alle tijden zijn, beleven ze momenteel gouden tijden. Dankzij de formidabele opties aangeboden door de sociale media, kunnen ze probleemloos nieuwe kandidaten zoeken, rekruteren, verleiden, eventjes consumeren en dan opnieuw afduwen. Om ze -in het beste geval- na een tijd in hun harem op te nemen. Deze mensen beheersen het spelletje van aantrekken en afstoten immers perfect. En dit allemaal om hun diepe angsten en onzekerheden te verdoven. Want ook dat is de aard van deze beestjes.

Haremmensen zijn prima gezelschap

Op zoek naar een duurzame, volwassen en liefdevolle band? Trap dan niet in de val van een haremmens. Op zoek daarentegen naar een aangename vriend/in om af en toe op vrijblijvende basis werkelijk toffe uren mee te beleven? Tip op haremmensen, want deze rol is hen op het (verzorgde) lijf geschreven. Have fun!

 

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer