Feromonen en feromonenparty

0

Op zoek naar een partner? Gedaan dan met het urenlang profielen bekijken op de datingsites via je pc. Want nu zijn er ook feromonenparty’s. Die gaan, qua matching, recht en pijlsnel naar de kern van de zaak en laten moeder natuur de klus voor je opknappen. In een oogwenk nog wel. Wedden dat die weldra zullen overwaaien uit de USA, waar ze reeds ingeburgerd zijn? Maar wellicht zijn ze al overgewaaid want Nederland introduceerde reeds het feromonen- ofte shirtsnuiffeestje medio vorig jaar bij hen die op zoek zijn naar een passende partner. Maar hieronder eerst een woordje uitleg over onze feromonen

Omtrent feromonen

Komt het volgende scenario je bekend voor? Je staat op het punt iemand te ontmoeten die op papier of mail prima oogt en/of aan de telefoon veelbelovend klinkt. Je bent dus hoopvol gestemd maar daar komt snel een eind aan. Want in levenden lijve valt je date hard tot zelfs keihard tegen! Hoe komt dat? Heel eenvoudig, omdat binnen de eerste halve minuut van een ontmoeting honderd maal meer info wordt overgemaakt dan in vijf telefoontjes of dertig elektronische epistels. En dat, beste bezoeker, komt grotendeels op rekening van de feromonen. Feromonen zijn signaalmolecules die boodschappen overbrengen tussen individuen van eenzelfde soort. Het zijn minuscule geurpartikels die ons lichaam voortdurend afgeeft. Feromonen zijn dus geen hormonen maar chemische stoffen afkomstig van zweet, urine, speeksel en vaginaal vocht. Zij bepalen mee of we iemand al dan niet sexy vinden en sturen bijgevolg ons seksueel gedrag in hoge mate. Lang werd gedacht dat enkel dieren hun invloed ondergingen. Recent wetenschappelijk onderzoek echter bracht aan het licht dat de mens er evenmin aan ontsnapt. De vermelde geuren kunnen evenwel niet bewust waargenomen worden. Blijkt dit toch het geval zoals bij de geur van sterke transpiratie of sterke urine bijvoorbeeld, dan werkt dit altijd negatief. Feromonen zijn het actiefst wanneer we proper gewassen zijn en geen extra geurtje op hebben. Dan pas kan ons uniek, natuurlijk parfum zich ongehinderd ontplooien. En zijn werk doen. Jawel. Zelfs parfumeurs verwerken de geur van urine, zweet en vaginaal vocht in hun producten als lokmiddel.

Zo werken feromonen

Tijdens een ontmoeting tussen twee mensen dringen de wederzijdse feromonen, via de reukzenuw, dadelijk en ongemerkt het seksueel centrum in de hersenen binnen. Daar wordt de informatie die ze bevatten, in een wip ontcijferd en verwerkt. Die informatie bevat onder andere een genetische blauwdruk, inclusief matchingpercentage. Waarop aantrekking of afstoting volgt in diverse gradaties. Tot zelfs volledige onverschilligheid toe, type: ships that pass in the night. Hoe sterker het genetisch materiaal van een man en vrouw van elkaar verschillen, hoe groter de aantrekking. En hoe groter de genetische variatie, hoe sterker en evenwichtiger het genenpakket van de nakomelingen zal zijn. De natuur werkt immers intelligent en dwingend. Hoe meer het genetisch materiaal van de twee op elkaar lijken, hoe zwakker de aantrekkingskracht omdat hier het genetisch materiaal bij vereniging beduidend zwakker zal zijn.

De feromonenparty

Misschien vraag jij je nu af hoe zo’n feromonenfeestje in de praktijk verloopt. Voor alle duidelijkheid: naar een feromonenparty, ga je niet zomaar. Want ja, er komt inderdaad wat voorbereidend werk bij kijken.

  1. Wie zich inschrijft ontvangt een gewoon, wit, katoenen t-shirt.
  2. In dat t-shirt ga je dan drie nachten na elkaar slapen. Er wordt gevraagd geen parfum of deodorant te gebruiken tijdens de voorbereidende fase en geen knoflook te eten. Dit allemaal om je natuurlijke geur zo zuiver mogelijk te houden.
  3. Na de drie nachten, is de lichaamsgeur voldoende opgenomen en gaat het t-shirt in een goed sluitende plastiekzak.
  4. Tijdens de feromonenparty worden alle zakken naast elkaar tentoongesteld op een tafel.
  5. Iedere aanwezige kan daarna alle t-shirts besnuffelen, gedragen door mensen van het geslacht van zijn/haar keuze.
  6. Van zodra een match gemaakt is, kunnen de betrokkenen kennis maken met elkaar, waarna de verkennende ronde kan beginnen.

Enjoy!

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer