Metroseksueel

0

De metroseksueel is hetero…

Een metroseksueel is doorgaans geen holibi en geen dandy maar gewoon een man met enkele vrouwelijke trekjes. Anders gezegd: het is een hetero die zijn vrouwelijke kant durft te etaleren en te beleven.Dat doet hij eerst en vooral door aandacht te besteden aan zijn uiterlijk. Hij spijkert zijn verschijning zorgvuldig bij en maakt werk van een goede lichaamshygiëne, een verzorgd kapsel en natuurlijk van de juiste kleren. Deze man zorgt ervoor dat zowel zijn kin als lichaam gladgeschoren zijn en dat hij altijd lekker fris ruikt. Want bij de metroseksueel draait alles om zijn bestudeerde look en zorgvuldig gecreëerd en in stand gehouden imago. De indruk die hij maakt en nalaat zijn ontzettend belangrijk voor hem. Met dit doel voor ogen informeert hij zich continu over de laatste trends. Inzake voeding bijvoorbeeld, of reizen, binnenhuisinrichting, places to be en zelfs mode tot herencosmetica en de nieuwste haarsnit toe.

…en vooral op zichzelf gericht

Want inderdaad, de gedachten en acties van de metroseksueel zijn hoofdzakelijk op zichzelf, zijn eigen kringetje en zijn eigen zaakjes gericht. Bovendien spaart deze man tijd noch energie om het zichzelf zoveel mogelijk naar de zin te maken. In elke metroseksueel schuilt dus een duidelijk herkenbaar stukje narcist.

Of onze metroseksueel met zijn -en laten we hier eerlijk wezen- narcistische trekjes een vrouw kan blijven behagen en boeien, blijft nog de vraag. Een recent onderzoek uitgevoerd bij 3000 Britse dames leert immers dat vrouwen vandaag opnieuw de voorkeur geven aan een ‘echte man’, borsthaar en een vleugje zweetgeur, inbegrepen.

Ook goed om weten:
Gastroseksueel
Aseksualiteit
Panseksualiteit

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer