Moedel

0

De moedel (= man poedel) kan nog het best omschreven worden als een gezelschapsman. Een poedel is leuk gezelschap voor een vrouw. De moedel is dat evenzeer. De moedel kan en mag zich eigenlijk alles veroorloven wat een poedel toegestaan wordt.

Hij is (bijna) altijd welkom bij de vrouw in kwestie en mag haar overal vergezellen. Hij mag dus mee wanneer ze iets gaat eten/drinken, met of zonder vriendinnen. Zijn queen (of baasje) neemt hem ook mee uit wandelen, shoppen of fietsen. En natuurlijk naar de bioscoop, het theater of een concert. En ja, onze moedel mag haar zelfs losjes knuffelen. Maar dan wel héél losjes en slechts heel af en toe. Ook samen met de vrouw cocoonen kan. Bovendien is de moedel multifunctioneel. Omdat hij al naargelang, inzetbaar is als praatpaal, biechtvader, vriend, broer, reisgenoot, chauffeur, kok, klusjes- en tuinman, oplosser van de meest diverse problemen en personal coach & assistent. Hij moet kunnen tillen, verslepen, klussen en spitten als de beste. Bij hem kan de vrouw veilig haar hart luchten, aan hem kan ze al haar zorgen kwijt. Ook wat betreft haar liefdesleven. Want net als een vriendin, wordt onze moedel in vertrouwen genomen. Helaas raakt hij nooit een stap verder, hoe graag hij dat ook zou willen en hoeveel energie, tijd en geld hij hier ook investeert. Want als puntje bij paaltje komt, blijven haar bed, lichaam en hart, verboden terrein voor hem.

Moedel zijn lijkt wel een verslaving

Het meest opvallende is dat dit type man tegen beter weten in, volhardend blijft draaien rond zijn queen. En dat hij zich het vuur uit de sloffen blijft lopen om aan elke verzuchting van haar te voldoen. Het lijkt wel een heuse verslaving. Een verslaving die tijd en energie rooft. En regelmatig ook een smak(je) geld kost. En laten we daarbij zijn gepieker niet vergeten. Het zou best grappig kunnen zijn indien het niet tegelijk ook een beetje triest was, weet je. Want uiteindelijk willen die mannen toch zo graag fysiek intiem zijn met de vrouw in kwestie. Zij speelt het dan weer heel beredeneerd, want zijn slimme koningin houdt de teugels van dit contact altijd strak in handen. Ze profiteert volop van de invloed die ze heeft op haar dienaar heeft en haalt het maximum uit dit contact. En we kunnen het deze vrouw niet eens kwalijk nemen, gezien de moedel met plezier altijd en overal voor haar klaar staat.

Moedelschap kent geen leeftijd

Mannen kunnen op elke leeftijd moedel worden. Er zijn hopen jonge moedels op de wereld. Heel veel homofiele mannen zijn bijvoorbeeld de moedel van één of andere vrouw, maar dan zonder seksuele verwachting en betrachting. En natuurlijk zijn er scheepsladingen hetero moedels te vinden tussen vijftig en tachtig jaar. Deze heren zijn, meestal zonder het volledig te beseffen, de moedel van een gewiekste, beduidend jongere kip. Die ze uiteraard begeren en prepareren maar nooit ofte nimmer zullen kunnen consumeren. Want hier geldt de onverbiddelijke moedelwet: kijken mag, aankomen niet. Het verfrissend en vitaliserend gezelschap van zijn jong, uitgekookt bazinnetje, streelt uiteraard het ego van elke rijpere hetero moedel. En dat maakt héél veel goed.

Moedel versus toyboy

De moedel staat vanzelfsprekend lijnrecht tegenover de jonge, sexy toyboy die zo snel mogelijk gepromoveerd wordt tot bedgenoot/sekspartner van de vrouw in kwestie. En dat terwijl onze moedel haar slechts mag vergezellen, troosten, steunen, adviseren, bekijken, beluisteren, begeren en bewonderen. Omdat ze anders alleen moet eten, winkelen, reizen, verdrietig zijn, concertje meepikken, lastig probleem oplossen of lekke fietsband repareren. Moedels (behalve dan de homofiele) en dus vooral de oudere hetero moedels dragen hun lot moedig. Een andere keuze hebben ze immers niet, gezien ze maar niet los lijken te raken van hun jonge, listige en seksueel onbereikbare koningin.

Ook interessant om lezen:
Als je in de friendzone belandt

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer