Snorgasme

0

Snorgasme is (en hoe kan het ook anders) een woord dat tot ons komt vanuit het Engels taalgebied. Liever slapen dan vrijen? De Britten hebben er dus al het gepaste woord voor gevonden. Snorgasme is een samentrekking van het Engels woord snoring ( snurken, ronken, slapen) en orgasme. Als de twee samengevoegd worden, levert dat het vlot klinkend “snorgasme” op.

Definitie snorgasme

Snorgasme staat voor het feit dat mensen op bepaalde tijdstippen in hun leven pakken meer voldoening halen uit slapen dan uit seks bedrijven. De Britse onderzoekster Jackie Clune gaat zelfs zo ver te stellen dat slapen, het nieuwe seksen is. Vooral dan bij uitgetelde dertigers die teveel zaken moeten of willen combineren. Die teveel hooi op hun vork nemen, zeg maar. Voor hen geldt vaak: minder orgasmes, meer snorgasmes”, concludeert Jackie Clune.

De relatie vermoeidheid-snorgasme

De firma Pharmaton, die deel uitmaakt van de farmaceutische groep Boehringer Ingelheim, peilde bij de Britten naar het effect van vermoeidheid in het dagelijkse leven op de kwaliteit van het seksleven. Bijna een derde van de ondervraagden voelde zich niet te beroerd om toe te geven dat vermoeidheid een directe aanslag pleegt op hun libido. Opvallend is dat meer vrouwen (45%) dan mannen (20%) bekenden dat vermoeidheid hun libido aantast.

Dertigers kiezen het vaakst voor een snorgasme

Het snorgasme scoort hoog bij late twintigers, dertigers en FOMO-mensen (zie elders op deze site). De groep mensen dus die wervelend en gulzig leeft. Met andere woorden: zij die het allemaal willen meemaken, gezien en geproefd hebben. Zoals een relatie of gezin, een carrière, reizen, opleidingen volgen, naar de fitness of een paar kilometertjes lopen, altijd maar nieuwe dingen ontdekken en steeds weer andere ervaringen opdoen. Deze categorie mensen zegt volop ja tegen het leven en vliegt erin tot…stress annex vermoeidheid, toeslaan. Of tot er zich zelfs een heuse burn-out manifesteert.

Hoe dan ook, er hoopt zich natuurlijk en helaas een massa stress op in de tent en dat heeft gevolgen in bed. De slaapkamer wordt dan geen plek meer waar lust en activiteit aandacht en tijd krijgen, maar veeleer de plaats waar vooral geslapen wordt. Zo lang en zo diep mogelijk. ZZZZzzzz… want ze zijn moe, zo moe… en eerlijk gezegd… je kan het hen niet eens kwalijk nemen. Omdat ook late twintigers en dertigers hun fysieke en mentale grenzen hebben.

Hierbij aansluitende info vind je in
Fomo of ‘Fear Of Missing Out’ mens
Excuustruus,excuusguus
Dertigersdip

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer