Swofty

0

Een swofty (Single Woman Over Fifty) is een alleenstaande, meestal bemiddelde vrouw van vijftig+ die opvallend tevreden in het leven staat. Ze voelt zich jong, reist graag (ook ver en avontuurlijk) en gaat nog met plezier een uitdaging aan. Daartoe volgt ze lezingen en lessen ( pc-fitness-sport-talen-koken-dansen-zelfontwikkeling etc., want de lijst is eindeloos). Verder genieten swofties volop en bewust van alles wat het leven te bieden heeft. De meeste swofties hebben trouwens het gevoel dat ze zich in de beste fase van hun leven bevinden.

Swofties zijn doorgaans tevreden

België telt ruim 900.000 alleenstaande vrouwen van boven de vijftig. De meesten onder hen hebben tonnen tijd en energie geïnvesteerd in hun gezin. Eens de kinderen zelfstandig zijn, maken nogal wat vrouwen de balans. De hamvraag blijft daarbij: ‘zal ik mijn wensen verder ondergeschikt maken aan die van man en/of kinderen? Want vanaf dit moment kan ik maar beter zorgvuldig omspringen met de mij nog resterende tijd en energie’.
Het gevolg daarvan is dat nogal wat vrouwen in die leeftijdsfase kiezen voor een echtscheiding of hun partner gewoon verlaten om een nieuw leven te beginnen. Een leven dat hen steeds beter bevalt. Bijna de helft van de vrouwen boven de vijftig in België is momenteel single. Daarvan zoekt slechts één op vijf een nieuwe partner.

Ook interessant:  Cougar   –   Milf

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Comments are closed.