10 tips voor een spannende Valentijn

0

Valentijn nadert en daar kijkt de één zus en de ander zo tegenaan. Want er is hier ontegensprekelijk een voor- en een tegenkamp. Ben je pro? Niks aan de hand in dit geval. Dan surf je toch gewoon lekker mee op de commerciële vibes van de valstrik die Valentijn heet en je enkel wil aanzetten tot consumeren. En waarom ook niet als jij je daar goed bij voelt. Ben je contra? Dan kan het wat moeilijk worden indien je omgeving of partner wel pro is. En daar sta je dan, weifelend wat te doen. Ga je jezelf blijven en het asootje spelen, de spelbreker en pretbederver van deze sociale conventie? Of bijt je voor die ene dag moedig op je tanden en zwem je mee met de stroom, met het verplicht nummertje? En wat te doen als je single bent en liever in bed wil kruipen met een deken over je kop als Valentijn aanbreekt?
Allemaal vragen waar ik niet zo direct een antwoord op heb omdat je zelf de beslissing hieromtrent moet nemen.
In plaats van antwoorden, vind je hierbij dus wat suggesties die de platgetreden Valentijnspaden verlaten en daarom zeker het proberen waard zijn. Er is voor elk wat wils.

Met partner maar dringend toe aan een nieuwe Valentijnsformule?

Ziehier enkele aanraders

 • Wacht je partner op na het werk en ontvoer hem of haar naar een (naar keuze en financiële reserve) heel gezellig of daarentegen heel chique restaurant voor een lekkere lunch of uitgebreider etentje. Laat jullie verwennen want het is niet elke dag Valentijn.
 • Voor geliefden die hun relatie willen verdiepen en vernieuwen en daartoe een ander pad durven bewandelen is er het Tantraweekend. Omdat Valentijn het moment bij uitstek is om jezelf, je geliefde en jullie liefde te vieren. Bereid je voor op een weekend vol zintuiglijke verrassingen, sensualiteit en verwennerij. Dit wordt pure quality time voor jullie tweetjes om van jezelf en elkaar te genieten, om bewust samen te zijn. In een sfeer van openheid en warmte proeven jullie van de wereld van Tantra. Het Tantraweekend gaat door in de Franse Ardennen (FR) in Centre Buirefontaine. Voor alle verdere info: www.prayya.be
 • Bak samen een taart. Als jullie houden van dezelfde taart, geen probleem. Lust jij echter kaastaart en is je partner dol op chocoladetaart? Neem dan 2 dobbelstenen en laat ze rollen. De taart van wie het hoogst aantal ogen gooit, wordt daarna gebakken. Maak er iets leuks en lekkers van….enne…laat vooral jullie fantasie werken…
 • Doe jullie eerste date en/of eerste etentje samen nog een keer over. Indien mogelijk op dezelfde plaats en met hetzelfde menu.
  Hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet in een stad? Trek dan naar die stad waar jij een nieuwe outfit kiest en koopt voor je partner en omgekeerd. Draag die outfit zeker gedurende de rest van de dag.
 • Maak samen een nachtwandeling door jullie buurt, dorp of stad. Of wandel bij nacht door een bos of op het strand. Ga een klein hapje eten of neem een picknick mee. En voor de “die hards”: blijf overeind en paraat om de zonsopgang te bewonderen.Of…zak af naar Gent. Daar kan je met je geliefde of vrienden op de Lichtwandeling op zoek gaan naar amoureus Gent. Onderweg stoot je op oude Gentse verhalen over minnaressen, foefelhoekjes en liefdeskinderen. Doen! Meer info vind je op visit.gent.be
 • Mag het iets meer kosten? Trakteer je partner op Valentijnsdag op een romantische rondvaart op de Amsterdamse grachten en geniet samen van een viergangendiner aan boord. Jullie worden feestelijk ontvangen met een glas bubbels en varen door het decor van een sfeervol verlicht Amsterdam. De aanwezige kok en crew zorgen ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt. De Valentijn Dinner Cruise is de meest romantische ervaring op de grachten. Love is all you need! Je vindt alle info op www.canal.nl/valentijn-dinner-cruise

Single?

Laat het niet aan je hart komen, want kijk wat je allemaal kan doen op deze dag naast jezelf thuis opsluiten en je favoriete film(s) of serie bekijken met voldoende mondvoorraad binnen handbereik.

 • Heb jij een single vriend of vriendin waarmee je nooit ofte nimmer een relatie zou starten maar waarmee je wel Valentijn kan vieren? Go for it en have fun, jij bofkont! Ook kan je bijpraten met een oud lief dat opnieuw of nog steeds single is.
 • Verwen jezelf op de door jou beproefde manier of laat je lekker verwennen. Doe jezelf op Valentijn bijvoorbeeld een uitgebreide professionele lichaamsmassage cadeau. En wat dacht je van een gezichtsbehandeling, een nieuw kapsel of een pedicure/ manicure? Kijk niet op een cent. Je hoeft enkel een keuze te maken.
 • Nodig enkele alleenstaande buren/bekenden/familieleden (leeftijd van geen belang) uit op een eenvoudig maar lekker etentje met aangepaste drankjes die er de sfeer gegarandeerd in brengen. Als passend dessert kan je hartjes in alle maten en uitvoeringen laten aanrukken, want die vind je nu volop!

Helaas vooralsnog single en dol op het hele Valentijngebeuren?

Dan kan je via de datingsites een last minute date scoren waarmee je sfeervol uit eten kan gaan. Maar…speel het veilig en dat doe je zo:
1. Gebruik nooit een e-mailadres waaruit je voor- en familienaam kunnen afgeleid worden. Want op basis daarvan is het vaak een fluitje van een cent om persoonlijke info over iemand op te zoeken én te vinden op het internet.
2. Geef nooit je vast telefoonnummer op een eerste date. Via je vaste lijn kan je adres achterhaald worden en je familienaam. Waarna alweer meer info kan worden bekomen dan jou lief is..
3. Eerste date? Zorg ervoor dat je zelf van en naar de plaats van de date kan raken. Zo hoeft je date je niet thuis te komen ophalen en kan je je adres (voorlopig nog) privé houden. Ben je een vrouw? Zo vermijd je dat je in de wagen moet stappen bij een relatief onbekende man.
4. Betaal je deel van de rekening zelf op een eerste date. Want als je samsam doet kan je date immers niets meer van je terug verwachten.
5. En last but not least: De indruk die je maakt op een eerste date kan nadien maar zelden meer ongedaan worden gemaakt. En omdat jullie wellicht uit eten zullen gaan, volgt hier voor alle zekerheid nog een lijstje met etenswaren. Jawel, want het is de lijst met de enige etenswaren die je volgens de etiquette probleemloos met de handen mag eten. Dat zijn: kleine aperitief- en andere hapjes of amuses, oesters, kreeft, spare-ribs, kippenboutjes, maïskolven, brood, olijven en fruit. Enne…vergeet nadien niet om je mond en handen zorgvuldig schoon te vegen! Je weet maar nooit…

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer