Blut met Valentijn? Scoren kan toch via onze tips!

0

En nee, je hoeft niet te jammeren omdat je net met Valentijn bijna blut bent. Stroop liever je mouwen op en wees creatief, waarna je geliefde zich gegarandeerd in de zevende hemel zal wanen via deze verwenbeurt. Geen woorden dus, maar daden hier. Bovendien heb je geen enkel excuus om onze tips niet te volgen, want 14 februari 2021 is nog wel een zondag, wat je meer tijd schenkt om alles uit de kast te halen.

Tip 1: Zorg voor ontbijt op bed. Doodsimpel nietwaar, maar o zo effectief. Nog steeds, jawel. Omdat niemand zoveel inzet kan weerstaan. Bereid het eitje precies zoals je partner het graag lust. Serveer de nog warme croissants of broodjes die je even ervoor zelf afgebakken hebt in de oven. Vergeet het glaasje vers geperst sinaasappelsap niet. En evenmin het rode servet en een paar in rood zilverpapier verpakte chocolaatjes of pralines in hartvorm. Denk aan de rode roos die in geen geval mag ontbreken. In een glaasje of vaasje. Of romantisch tussen je reeds gepoetste tanden geklemd. Want het zit ‘m in de details, remember?

Tip 2: Schrijf eens zo’n lekker ouderwetse liefdesbrief. Je neemt een vel papier uit de papierbak van je printer of nog beter: een roze blad van dezelfde grootte. Je brandt de hele rand lichtjes af met een aansteker of brandende kaars. Beetje afbranden, dan snel uitblazen en tenslotte het overtollig roet verwijderen met een zacht penseel. Op deze brief pen je met een fijne stift of je eigenste vulpen neer, waarom je (nog steeds) houdt van je partner. Prijs haar of hem op Valentijn gerust de hemel in. Maar blijf er eerlijk bij. Als de inkt droog is, het papier oprollen en samenhouden met een rood lint. Of dichtvouwen en in een rode omslag stoppen. Bij AVA bijvoorbeeld, kan je omslagen in alle denkbare kleuren, per stuk kopen. Je kan deze brief bij het ontbijt aanbieden, of later. Misschien word je hiervoor wel onmiddellijk beloond, waarna jullie nog even gezellig kunnen indommelen.
Te omslachtig voor jou? Ga dan voor een mooie foto van jullie samen en schrijf één lief zinnetje over jullie liefde op de achterkant. De foto gaat vervolgens in een rode omslag. Of in een witte die je versiert met rode hartjes. Je kan daartoe plakken en knippen of gewoon een rode stift gebruiken.

Tip 3: Verras jij je partner toch liever met een digitaal liefdesbericht? Tal van sites bieden gratis Valentijnswensen aan. Je kan er, onder andere, voor terecht op:
www.hallmark.be – www.kaartenehuis.nl – www.jollyfish.be – www.zazzle.be en zelfs www.seniorennet.be

Tip 4: Schenk je partner op Valentijnsdag minstens een uur lang je onverdeelde aandacht. Langer mag natuurlijk ook. Want meer staat hier voor beter. Luister voor de verandering eens echt naar je partner. Dus niet met een half oor en één oog op de teevee gericht, maar met je twee oren. Stel vragen, vraag uitleg, kortom: wees er helemaal voor haar of hem. Iedereen bloeit open bij het krijgen van het juiste soort aandacht.

Tip 5: Bak eenvoudige, maar hartvormige koekjes. Heb je tijd en zin? Versieren maar. Daarna verpakken in een rood leuk doosje of zakje. Voorzien van een wit lint en een (rood) papieren hartje in de buurt van de strik bevestigen. En in de loop van de dag natuurlijk aanbieden aan en opeten met, je partner.

Tip 6: Maak in de namiddag samen een wandeling of een fietstocht. Voor zover het weer het toelaat. Niet mogelijk? Huur of koop dan vooruitziend één van de lievelingsfilms van je partner en bekijk ‘m samen. Knabbel op de koekjes vermeld onder tip 5.

Tip 7: Ga even terug in de tijd. Probeer, indien mogelijk, op de plek te raken waar jullie elkaar voor het eerst gespot hebben. Of … waar voor het eerst de bliksem insloeg. Of waar jullie die allereerste kus uitwisselden. Of waar jullie het gevoel hadden “samen” te zijn en helemaal opgingen in elkaar. Drink daar een verwarmend en/of geestrijk drankje en haal volop herinneringen op. Maak hiervan een selfie.

Tip 8: Bereid het favoriete gerecht en/of dessert van je partner. Misschien ben jij geen ochtendmens en past “ontbijt op bed”, niet in jouw straatje. of in dat van je partner. Maak je maar geen zorgen. Je kan later op de dag nog altijd het lievelingsgerecht en/of dessert van je partner klaarmaken, maar hou het eenvoudig. Versier de kamer waar jullie zullen eten met rode of roze hartvormige ballonnen en/of een hoop (rode) kaarsjes of kaarsen. Hang aan elke ballon een briefje waarin je een goede kwaliteit van je partner prijst. Genre: omdat je zo begrijpend bent…omdat je zo geduldig bent…omdat je zo knap bent, enz… Te omslachtig voor jou? Leg de brief (zie tip 2) die van het ontbijt kan verschuiven naar dit moment, op het bord van je partner. En natuurlijk moet je tijdens het klaarmaken van de eetruimte je partner verwijderen. Dat kan gemakkelijk via tip 9.

Tip 9: Maak een bad vol sfeer klaar voor je partner. Zeg aan je partner dat je een hapje wil klaarmaken en dat hij of zij intussen een ontspannend bad kan nemen. Jij doet uiteraard het voorbereidend werk. Laat het bad vollopen op basis van de lievelingszeep van je partner. Schik rond het bad of in de badkamer brandende kaarsen of kaarsjes. Let op de veiligheid. Voeg een paar druppels lekker ruikende etherische olie van roos, lavendel, geranium of basilicum toe aan het badwater. Zet, ver genoeg van het bad af, de lievelingsmuziek van je partner op en begeleid hem of haar vervolgens naar “the place to be”. Daarna kan jij in de keuken en woonkamer je gang gaan.

Tip 10: Na het bad, kan je het gerecht of de gerechten van je keuze serveren in een romantisch decor begeleid door veel rood, voldoende kaarslicht en zachte, romantische achtergrondmuziek. Vergeet de bubbels niet! Wedden dat je partner je op een niet mis te verstane manier zal belonen voor zoveel moeite? En dat Valentijn 2021 voor altijd in het geheugen van jou en je partner zullen gegrift staan? Geef toe, zo’n herinnering zal met het verstrijken van de jaren steeds kostbaarder worden. Have a happy Valentine!

Is dit alles wat teveel van je gevraagd?

Oké! Hou het in dit geval basic. Het rode accent, de kaarsjes evenals de romantische achtergrondmuziek kunnen geen probleem vormen. Serveer hier gewoon vrolijke bubbels met aardbeien en slagroom. En spendeer je laatste cent toch maar aan de  favoriete taart van je partner (of aan een hartige pizza). Liefst in hartvorm, dat spreekt!

En tot slot

Vergeet gedurende de hele tijd niet om zoveel mogelijk vast te leggen op foto. Al die foto’s van ontbijt tot bad en alles ertussenin, kan je later verzamelen in zo’n handig fotoboekje. Dan heb je een prima souvenir dat je je partner cadeau kan doen op haar of zijn eerstkomende verjaardag.

Uiteraard zijn deze tips ook bruikbaar op de verjaardag van je partner, op de verjaardag van jullie huwelijk of relatie en als je echt iets goed te maken hebt met haar of hem. 😉

Ook leuk om weten met Valentijn: Valentijn in de lage landen

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer