De spirituele opdracht achter elke relatie of situatie van betekenis

0

Auteur en motiverend spreker Gabrielle Bernstein (USA) staat bekend om haar inspirerende toespraken.

Volgens Bernstein zijn alle relaties en situaties en zeker die van betekenis, opdrachten. Waarom? Omdat bij heel wat mensen vaak hetzelfde type probleem, persoon of situatie maar blijft opduiken in hun leven. Het terugkerend karakter ervan wijst erop dat het spirituele (of kosmische) opdrachten zijn die we moeten uitvoeren en tot een goed einde brengen. In de psychologie worden ze ‘patronen’ genoemd.

Die geestelijke opdrachten laten ons zien dat we altijd geleid worden, zelfs indien dit niet zo aanvoelt. Het Leven/Universum wil immers altijd dat we genezen, groeien en opwaarts evolueren. Daarom krijgen we steeds opnieuw dezelfde problemen aangeboden tot we er bewust voor kiezen om ze aan te pakken en tegelijk onszelf te helen. Waarna het probleem geheel of gedeeltelijk verdwijnt en er ruimte komt voor iets anders.

En inderdaad, dit is geen gemakkelijke klus.

Daarom volgt hier het 7 stappenplan van Gabby Bernstein** dat je kan helpen om je spirituele opdracht(en) aan te pakken. Daardoor zal je beter in staat zijn om gaandeweg het soort leven te leiden waar je zo naar verlangt.

 

De 7 stappen om je spirituele opdrachten aan te pakken volgens Gabby Bernstein

Stap 1: Herken de geestelijke opdracht en noem deze bij naam

De naam is doorgaans ‘angst’. Wanneer jij jezelf in een super ongemakkelijke situatie bevindt, erken en accepteer dan dat de opduikende angst een manier is om je aandacht te trekken. Om je duidelijk te maken: aandacht a.u.b., dit hier is een opdracht. Als je de situatie als een werkpunt kan zien, is dat het begin van genezing. Dit is een mooie 1ste stap!

Stap 2: Accepteer dat je de spirituele opdracht niet kunt vermijden

Accepteer en wees zelfs dankbaar voor alle situaties die je het meest ongemakkelijk maken. Die je vanbinnen in rep en roer zetten, want zonder hen zou je niet eens beseffen dat er iets in jou wacht om genezen te worden. Neem dit in je op. Lees het nog een keer.

Kun je dankbaar zijn voor je ongemak? Kan je het zien als een kans om te groeien, in plaats van het te bekijken als een straf en erover te klagen?

Kan je ‘dankjewel voor de opdracht’ zeggen als die langs komt? Omdat die spirituele opdracht je de kans schenkt om te evolueren?

Stap 3: Respecteer je gevoelens

Als je merkt dat je getriggerd wordt door een spirituele opdracht, adem dan de pijn in. Door de pijn te voelen, laat je ze door je heen gaan. Je ontdoet de pijn op die manier van haar kracht en voorkomt dat ze zich ergens in jou vast zet als een blokkade. Je moet er eerst in en doorheen gaan, vooraleer je eruit raakt.

Geef jezelf 2 minuten (al of niet met behulp van een timer) om veilig en bewust dat enge gevoel te voelen dat je altijd hebt vermeden. Weet dat je het op een positieve manier hebt getransformeerd als de 2 minuten voorbij zijn.

Stap 4: Heb compassie met jezelf

Compassie hebben met jezelf is een belangrijk onderdeel van het helen van je oude wonden.

Als je de spirituele opdracht in je eigen leven herkent en erkent, veroordeel jezelf  niet omdat je weer in dat patroon vervalt. Geef jezelf daarentegen een pluim omdat je nu bereid bent te genezen. Als je de moed hebt om getuige te zijn van je spirituele opdracht, neem dan even de tijd om zelfliefde op te roepen en zeg: “Hier is dit oude patroon weer, maar ik vind het geweldig dat ik het nu kan en wil aanpakken.”

Stap 5: Stel je vertrouwen in het Universum

“Als je te maken hebt met je spirituele opdrachten, is er een gebed dat ik graag zeg om me te helpen mijn vertrouwen in het Universum te stellen”, getuigt Bernstein.

“Zeg tegen jezelf: bedankt Universum, voor het aanbieden van deze goddelijke opdracht voor spirituele groei en genezing. Ik ben klaar en bereid om deze opdracht aan te pakken. Ik ben blij met Uw steun. Laat me zien waar ik heen moet, wat ik doen moet en wat ik zeggen moet. Ik vertrouw erop dat ik geleid word.” Aldus Bernstein.

Stap 6: Steek de hand in eigen boezem

Telkens je verstrikt raakt in je spirituele opdracht, kan je een hoop drama verkopen. Het is immers o zo makkelijk om anderen de schuld te geven van jouw ongemak. Erken liever waar jij in de fout bent gegaan en probeer in het reine te komen met hem/haar of hen die jij als schuldige(n) aanwijst voor jouw probleem.

Stap 7: Verwelkom genezing

De laatste stap is om de genezing op natuurlijke wijze te laten plaatsvinden. Het enige wat jij hoeft te doen, is bereid zijn de opdracht te aanvaarden, er je best voor te doen en te bidden om genezing. Doe vervolgens een stap achteruit en laat het Universum je de weg wijzen. Je zult versteld staan van de wonderen die zich dan manifesteren.

Volgens Gabby Bernstein zijn de grootste genezingen die haar in het leven overkomen zijn, voortgevloeid uit een ervaring die de Kosmos of God, voor haar heeft geregeld en niet door iets dat ze zelf heeft doen gebeuren. “Dat is het mooie van een spiritueel pad”, aldus Bernstein. “Wanneer jij je overgeeft en de Kosmos haar gang laat gaan, krijg je ware genezing aangeboden.”

“Je zult leren dat het veilig is om kwetsbaar te zijn. Je blijft niet steken in giftige toestanden. Door je opdracht te aanvaarden en aan te pakken, verdiep jij je relaties en versterk je je vertrouwen in anderen. Je zal zelfs niet meer lijden door vast te houden aan een baan die niet echt bij je past. Je zult evenmin overstappen op emo-eten of andere schadelijke gewoonten om je zinkend schip drijvend te houden.”

“Ik kan ervan getuigen dat wanneer je ja zegt tegen je kosmische opdrachten, je wordt vrijgelaten”, zegt Bernstein. “Mijn grootste ervaringen van genezing, herstel en spirituele groei zijn allemaal het resultaat van mijn bereidheid om dit te doen.”

** Gabrielle Bernstein (1979, New York) runde reeds op haar 22ste een succesvol pr-kantoor. Alles draaide er om het uiterlijke en het materiële. Om het te blijven redden, gebruikte ze drugs en alcohol. Nadat ze afkickte werd ze auteur, motiverend spreker en een podcast-presentator die vandaag wereldwijd bekend staat om haar inspirerende toespraken. Ze schreef 9 boeken omtrent spiritualiteit en bewustzijnsverruiming. Haar bekendheid maakte een enorme sprong voorwaarts vanaf het moment dat ze regelmatig te gast was in de Oprah Winfrey show.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer