Ex-partners en late/nachtelijke sms’jes, mails en telefoontjes…

0

Je kent het wellicht. Het is avond en je bent in gezelschap of aan het daten en hup, daar krijg je een sms van je ex. Je eerste gedachte kan zijn: héhé… mijn ex denkt nog aan mij. Maar je kan hier maar beter gezond achterdochtig zijn. Want je dient te beseffen dat sms’jes en/of telefoontjes van een ex op dit uur van de dag of nacht gevaarlijk kunnen zijn. Gevaarlijk als in: geen zuivere koffie. Je kan het doorgaans bekijken als een soort emotioneel nachtbraken.

Volgende redenen leiden meestal tot late of nachtelijke pogingen tot contact.

 • Glaasje teveel op.
 • Het (al of niet tijdelijk) niet meer zien zitten.
 • Recent gedumpt zijn.
 • Op zoek zijn naar seks.
 • Verveling.
 • In een nostalgische bui zijn.

Het beste is: niet reageren op deze contactpogingen. Omdat exen in deze gevallen doorgaans niet zijn uit op een revival van de relatie maar veeleer op wat aandacht en/of wat comfortabele, makkelijke seks.

Besef dat jij:

 • Geen doekje voor het bloeden bent.
 • Geen therapeut of klaagmuur bent.
 • En evenmin als comfort food dient.

Tenzij je akkoord gaat met een potje losse seks en aanvaardt dat de nasmaak hier wrang kan zijn. In dat geval: laat je maar gaan. Spreekt vanzelf!

Maar zoals in een vorige bijdrage reeds vermeld, zitten we hier in een schemerzone. En dus kan jij je zelfs in het beste geval wel een paar vragen stellen zoals:

 • En wat als mijn ex nog niet gedate heeft na onze breuk?
 • Denkt zij/hij misschien nog steeds aan mij?
 • Zou mijn ex ons graag opnieuw samen zien?
 • Was hij/zij zo gekwetst dat mijn ex tijd (veel tijd) nodig had om verder te gaan?

Indien je ex nog met niemand aanpapte tussen de breuk en de nachtelijke boodschap, kan het inderdaad zo zijn dat die ex er nog niet aan toe is jou op te geven.
Als je dat te weten komt, betekent dit niet dat jij in actie moet komen. Er moeten immers nog meer signalen van spijt zijn of er moet meer tekenen zijn die erop wijzen dat je ex de relatie met jou echt wil hervatten. En erin wil investeren.

Signalen die die erop kunnen wijzen dat je ex opnieuw wenst samen te zijn met jou

Wat vang je op van gezamenlijke vrienden en kennissen?
Zeggen ze dat:

  • Zij/hij nog vraagt naar jou?
  • Zij/hij nog praat over jou?
  • Zij of hij roddelt over degene die jij eventueel zou willen daten?

Stel dat die geruchtenmolen op waarheid berust. Denkt je ex dan inderdaad nog aan jou of is hij/zij enkel nieuwsgierig naar hoe het je vergaat? En indien je ex nog om je lijkt te geven, dan betekent dit lang niet altijd dat je ex terug samen wil zijn met jou.
Tracht te achterhalen of wat je verneemt over je ex een negatieve of twijfelachtige bijklank heeft.

Een ander belangrijk signaal is, wanneer jullie elkaar iets te vaak per toeval tegenkomen. Je ex zou wel es kunnen berekend rondhangen op plaatsen waar jij vaak komt. Dit in de hoop op een babbel met jou.
Dit is een positief teken, tenzij hij of zij sowieso op deze plaatsen moet zijn.
Als het dikwijls gebeurt, samen met andere hogervermelde tekens, dan wil je misschien wel eens een praatje met hem of haar maken.
Als jij tenminste nog regelmatig aan je ex denkt en er nog wat voor voelt.

Raken jullie vlot aan de praat? Waarover gaat de babbel dan? Over vroeger? Het kan best verwarmend zijn wat leuke herinneringen op te halen.
Lichten haar of zijn ogen op als de ander je ziet?
Raakt je partner je vaak aan bij het praten?
Dit zijn sterke indicatoren dat je ex je nog zeer genegen is.
maar het sterkste signaal dat je kan krijgen is als je ex jou vertelt wat hij of zij allemaal mist van jou. Dat is een fors signaal dat zegt: ik wil je terug.
Maar…inderdaad en alweer: vraag je af of het breekpunt waarop de relatie is afgesprongen, nog steeds bestaat. En indien ja, kan jij (of kunnen jullie) dit op dit moment wel aan?

Want toenaderingspogingen van de ander en het goed gevoel dat jij er wellicht bij hebt, zijn geen garanties voor het welslagen van de relatie tijdens een nieuwe poging daartoe. Volg je hart, maar nog veel beter: gebruik tegelijk ook je gezond verstand.

Lees ook:  Ex-partners en de sociale media   –   Wat te doen als een ex opnieuw in beeld verschijnt

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer