Klaar om te daten? Gebruik deze info!

0

Oef, het is eindelijk zover. Je denkt en/of voelt dat je eraan toe bent om op zoek te gaan naar een nieuwe partner na een verbroken relatie. Want je bent er intussen van overtuigd dat je de voorbije breuk voldoende verwerkt hebt. Je hebt alvast vooruitziend rondgeneusd in je vrienden- en kennissenkring, op de werkvloer en daar waar je meestal in je vrije tijd te vinden bent. Maar als blijkt dat de vertrouwde plekken niets opleveren, wat dan? Dan dien je simpelweg één of meerdere nieuwe sociale cirkels aan te boren.

Zo boor je een nieuwe sociale cirkel aan

Nieuwe contacten ontstaan vaak door het verlaten van je comfortzone. Volgende suggesties kunnen je nieuwe contacten opleveren.

  • Doe vrijwilligerswerk
  • Sluit je aan bij een vereniging. Kies bij voorkeur een verenging die draait rond één van jouw interesses. Dan zitten jullie alvast voor een stuk op dezelfde golflengte. En dat schept een band.
  • Begin een babbel met een onbekende. Tijdens het wachten bij de bakker of slager of in het postkantoor, kan je alvast gaan oefenen in het praten met onbekenden. Idem bij het wachten aan de kassa in de supermarkt. Hou het luchtig en praat over koetjes en kalfjes. Wie weet waar het je kan brengen…
  • Schrijf je in voor netwerkborrels en After Work Party’s
  • Ga online netwerken. (Facebook, Linkedin, Twitter…)
  • Ga in op uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes, huwelijken, babyborrels en andere sociale bijeenkomsten. Formeel of informeel.
  • Ga regelmatig met iemand uit eten.
  • Zoek aansluiting bij verenigingen die mensen puur op vriendschappelijke basis bijeenbrengen om samen iets te ondernemen. Zoals: een tentoonstelling bezoeken, een film, concert, toneelstuk of andere voorstelling meepikken, een thematische stadswandeling maken of samen gaan fietsen, lopen, fitnessen of zelfs Chinezen.
  • Boek een georganiseerde reis. Eventueel voor alleenstaanden, hoewel dit hier geen must is.
  • Pak het je zoektocht gericht aan en ga daten via (datingsites – relatiebureau – ander contactpunt). Want elke datingpartner dien je te bekijken als iemand die misschien een nieuwe sociale kring voor jou kan openen.

Ik wil het nog even hebben over het laatste punt: daten. Sinds jong en oud enthousiast aan het daten is geslagen, is daten geen taboe meer. De datingsites en datingpunten, vind je zelf wel. Ik wens hier gewoon even kort in te gaan op de valkuilen van het daten, want die zijn er natuurlijk ook. Daarom:

Valkuilen tijdens het daten

Geen volwassen keuze kunnen maken. Dit is het gevolg van een bepaalde mentaliteit. Van de overtuiging dat er bij de volgende muisklik of swipe wellicht nog iets beters kan opduiken. Ander en beter. Dat er iets anders kan tevoorschijn komen staat muurvast. Maar…
Staat ander werkelijk altijd voor beter? Soms wel, soms niet. Aan jou om een bewuste keuze te maken nadat jij je hoofd, hart en buik op één lijn hebt gekregen. Want dat is hier belangrijk. Eens je een keuze gemaakt hebt, staak je best je verdere acties op de datingsites. Dat is belangrijk omdat je al je energie zal nodig hebben om dit nieuw contact verder te verkennen en desgewenst uit te bouwen.
De man of vrouw van je keuze vergelijken met je vroegere partner(s).
Vergelijken leidt tot twijfel. Ook katapulteert het je terug in het verleden. Een verleden dat eindigde in pijn. Beter is je open te stellen voor de unieke persoonlijkheid van hij of zij die vandaag voor je staat. Besef dat iedereen min- en pluspunten heeft. Het beste is: aftasten in welke mate de nieuwe potentiële partner beantwoordt aan jouw wensenpakket.

Je kan verdere info omtrent daten vinden in volgende bijdragen:
Wat onthult de schrijfstijl van je datingpartners?
Haal het maximum uit je onlineprofiel.
Wanneer ziet je date je niet zitten?
Going Dutch.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer