8 vragen die je helpen om een player te herkennen

0

Nooit eerder waren er meer singles dan vandaag en nooit eerder werd er zo vaak gedate als tegenwoordig. En al dat daten is voor een groot deel te danken aan de sociale media en de bijhorende mogelijkheden. Maar die mogelijkheden hebben ook een gigantische speeltuin voor players gecreëerd. Een waar paradijs voor de echte speelvogels, zeg maar. Want aan nieuwe speeltjes is hier nooit gebrek. Wat helemaal in het straatje van de players past die onvermoeibaar op zoek zijn naar vers, hapklaar vlees.

Je weet zeker wel over welk type mens het hier gaat. Over hen die niet hopen op een langdurige, eerlijke en romantische relatie maar vooral uit zijn op iets fysieks. Beduidend meer mannen dan vrouwen zijn speelvogels. Men wordt meestal als player geboren en daar is niks mis mee. Het is gewoon de aard van het beestje. Helaas laat een echte player vrijwel altijd een spoor van emotionele vernieling achter.
Players vind je overal. In alle leeftijden en maatschappelijke lagen. En zowel op bijvoorbeeld Tinder, Badoo, Happn of Bumble als op de meer klassieke datingpunten zoals Parship, Rendez-Vous, Relatieplanet, Meetic of 50plus Match. En vanzelfprekend bij elk ander denkbaar datingpunt.

Voor hen die het eerlijk spelen en oprecht op zoek zijn naar de juiste partner, kan het soms moeilijk zijn om een speelvogel tijdig te herkennen. Daar kan het gebrek aan datingervaring zeker mee te maken hebben. Het komt er dus op aan zo snel mogelijk een player te spotten om de emotionele (en soms zelfs financiële) schade, te beperken of zelfs te voorkomen.

8 vragen die je helpen om een player te ontmaskeren

Stel jezelf volgende vragen:

  • 1) Doet mijn date/partner moeite om me beter te leren kennen? Indien niet zou je met een player te maken kunnen hebben. Want dan het gaat hier vooral om seks- en/of een speelmaatje, nietwaar? Zonder enig engagement van de kant van de player. En ook om de kick. Omdat de prooi in bed krijgen, vanzelfsprekend hopen voldoening schenkt. Voor even althans. Speelvogels zijn vaak slim. Ze weten dat jij interesse in jouw persoon verwacht en vertellen je daarom wat je graag horen wilt. Dus gaan sommigen ook de juiste vragen stellen, waarbij ze jouw antwoorden echter niet opslaan. Want hun interesse in jou is niet oprecht. Check maar eens onopvallend, zo’n 2 weken later, wat hij er zoal van onthouden heeft. Inderdaad, bitter weinig tot…niets.
  • 2) Is mijn date/partner voldoende beschikbaar voor mij? Besef dat een player niet teveel tijd aan jou kan besteden. Waarom? Omdat hij nog meer ijzers in het vuur heeft. Daarom. Je zou hem(of haar) wel liever vaker zien, veel vaker zelfs. Maar dat lukt maar niet. Als jij je beklag doet daarover en de speelvogel om uitleg vraagt, heeft die meestal een antwoord klaar. In werkelijkheid liegt ie de boel gewoon bij elkaar. Want de waarheid is dat player voortdurend op jacht is naar nieuwe prooien. En nieuwe prooien spotten en strategisch besluipen, vraagt nu eenmaal hopen tijd. Er een druk sociaal leven op na houden, kan daarbij helpen.
  • 3) Lijkt hij een interessante, charmante, aantrekkelijke man te zijn met boeiende verhalen? Players weten dat ze indruk moeten maken om de buit binnen te halen. Dat ze zichzelf in de focus moeten plaatsen, wat ze dan ook met verve doen. Speelvogels praten immers zoveel liever over zichzelf dan over jou. Ze praten zelfs over de toffe vrouwen die ze gekend hebben en waarmee het om één of andere aanvaardbaar klinkende reden niet is gelukt. En dit, meestal buiten hun wil om…
  • 4) Flirt hij in jouw bijzijn met andere vrouwen? Dan is daar weinig aan te veranderen. Elke player is een geboren flirt. Hij kan ook flirten achter je rug om, zonder dat jij er erg in hebt. Zelfs met het horecapersoneel.
  • 5) Probeert je partner/date snel je persoonlijke ruimte te betreden? Probeert hij fysiek contact te forceren via (zogezegd toevallige) aanrakingen? Maakt hij seksueel getinte grapjes? Reken maar dat je met een speelvogel te maken hebt. En kijk er niet van op als je na een partijtje seks plots van geen tel meer lijkt te zijn. Ook mogelijk: na een aantal vrijpartijen laat ie niets meer van zich horen en/of wordt onbereikbaar.
  • 6) Gaf hij al verbale hints die hem kunnen bestempelen als speelvogel? Zei hij reeds zaken zoals: ik ben pro een open relatie. Ik ben nog niet over mijn ex heen en ben zeker niet klaar om mij nu te binden. Ik stop momenteel vooral tijd en energie in mijn werk. Ik ga vooral voor fun. Zin om met mij mee te gaan naar huis voor een goed glas? Indien je date of partner dit duidelijk zegt, geloof hem dan maar. Voor deze uitspraken kunnen 2 redenen zijn: 1) hij meent precies wat hij zegt of 2) hij ziet jou niet zitten. Maakt niet uit om welke reden van de twee, maar neem alvast de benen voor je eigen veiligheid. Tenzij je ook een player bent die gaat voor fun. Geen vuiltje aan de lucht in dit geval.
  • 7) Houdt hij het bij elk contact overwegend luchtig en plezant? En is er op die manier plaats noch tijd voor een diepgaander gesprek? Elke keer opnieuw? Dit is een echt speelmaatje, zeker weten.
  • 8) Vermijdt hij het contact met zijn en jouw intieme kring? Omdat zijn intieme kring van vrienden en familie niet hoeft te zien tot welke spelletjes hij in staat is. En omdat jouw intieme kring snel door zal hebben dat deze man het niet ernstig meent met jou en de relatie.

Zie ook:
Herken een foute partner
Onrust in een relatie
Hoe herken je een passende partner
3 soorten datingpartners waar je maar beter geen energie in stopt

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer