Wat vrouwen verlangen van een man…

0

Een recent onderzoek onthulde dat vrouwen de voorkeur geven aan mannen met lange benen. Jawel! Maar een populaire en nieuwsgierige Australische blogster had een paar maanden voordien reeds een eigen peiling gedaan naar wat de gemiddelde volwassen vrouw verlangt van een mannelijke partner. Daartoe deed ze een beroep op haar 20.000 volgers waarbij ze hen vroeg hun verlangens omtrent een partner kenbaar te maken. Zo’n 1365 van haar vrouwelijke bezoekers maakten haar daarop hun verlanglijstje over, waarna de blogster er de 21 belangrijkste eigenschappen uit filterde.

Ze vermeldde er wel bij dat wat niet op de verlanglijstjes voorkomt, net zo belangrijk om weten was, als wat er wel op staat. De meeste vrouwen hadden het bijvoorbeeld zelden of helemaal niet over lengte, gewicht, soort professionele activiteit, leeftijd, bankrekening of bezit. En geloof het of niet: zelfs de grootte van de penis en hoe vaak er gesekst werd, deden er blijkbaar niet zoveel toe, want de juiste techniek hanteren, bleek zoveel belangrijker te zijn.
Maar uiteindelijk gaf de manier waarop de man doorgaans met de vrouw omgaat in, maar bovenal uit bed, de doorslag.

Ik zet hier voor jou even de 10 belangrijkste verlangens van vrouwen naar hun mannen toe op een rijtje.
Wedden dat deze lijstjes ook grotendeels gelden voor mannen naar hun vrouwen toe?

De meeste vrouwen verlangen het volgende van hun partner

 • 1. Respect. Wanneer we onze partner respecteren geven we niet toe aan bekrompenheid, jaloezie en (emotionele) wreedheid. Wanneer we onszelf respecteren worden we onze onzekerheid, defensieve reacties en angsten de baas. Indien we dus zowel onszelf als de ander respecteren, vormt dit duidelijk de beste basis voor een sterke, langdurige en wederzijds ondersteunende relatie.
 • 2. Voldoende aandacht. We hoeven er geen doekjes om te winden: iedereen verlangt op tijd en stond aandacht. En heeft dit ook nodig. Eén van de beste manieren om echt verbinding te maken met de ander is tegemoet komen aan haar behoefte aan aandacht, aan gezien en gehoord worden.. Dus mannen, geef je partner wat vaker een portie oprechte aandacht.
 • 3. Eerlijkheid. Eerlijkheid zouden we hier kunnen vertalen als: de waarheid vertellen op een dusdanige manier dat de partner er profijt uit kan trekken. Anders gezegd: een beetje eerlijkheid van de partner, helpt ons kleine dingen in onszelf bij te schaven die ons leven uiteindelijk beter en aangenamer zullen maken.
 • 4. Goede Communicatie. We weten het allemaal: een goede communicatie is de basis van een volwassen en vruchtbare relatie. Gelukkig maar dat goed communiceren een techniek is die kan aangeleerd worden.
 • 5. Goede hygiëne, lekker ruiken. Persoonlijke hygiëne is belangrijk, want het staat toch maar mooi op 5. Indien mannen zouden beseffen hoe belangrijk dit wel is voor vrouwen, zouden ze er meer zorg aan besteden. Dat komt vooral omdat vrouwen doorgaans beter en grondiger kunnen ruiken dan mannen. En verder omdat ze op details letten. Indien mannen dat zouden onthouden en ernaar handelen, zouden hun vrouwen er hen oprecht dankbaar om zijn.
 • 6. Voldoende passie. Veel vrouwen signaleerden dat ze het betreuren dat hun man half slapend in de zetel ligt, hele avonden TV kijkt, met de vrienden een glas gaat drinken, actief is op Facebook of aan het chatten slaat. Ze vragen zich af waar zijn aanvankelijke passie gebleven is, evenals zijn interesse in haar en in vrijen. Deze realiteit laat veel vrouwen teleurgesteld achter.
 • 7. Haar aanvaarden zoals ze is. Je partner aanvaarden zoals die is, zwaktes, tekortkomingen, gebreken, enz. is liefde verrijkt met empathie en mededogen. Oordelen en veroordelen blijft hier achterwege.
 • 8. Liefde. Hier hoeft geen toelichting bij…
 • 9. Betrouwbaarheid. Gezien de meesten onder ons al onterecht anderen vertrouwd hebben, scoort betrouwbaarheid hoog op het lijstje, zeker wat een levenspartner betreft. En dat is niet meer dan normaal, want zonder betrouwbare partner komt er geen goede relatie tot stand.
 • 10. Vriendschap. Je partner ook je beste vriend kunnen noemen, is voor de meeste ondervraagde vrouwen één van de belangrijkste factoren om een blijvende relatie te kunnen opbouwen.

En hier volgen dan op een drafje en in de juiste volgorde, nog de verdere eigenschappen die vrouwen in een mannelijke partner erg op prijs lijken te stellen:

 • In staat zijn tot intimiteit.
 • Loyaliteit.
 • Creativiteit en fantasie bezitten.
 • Zelfvertrouwen hebben.
 • Humor.
 • Wederkerigheid en samenwerking.
 • Fysieke bescherming en financiële zekerheid.
 • Zelfstandig kunnen functioneren (ook qua wassen, strijken, koken, schoonmaken, etc.)
 • Verbinding kunnen maken met de partner.
 • De vrouw de nodige ruimte en vrijheid toestaan.

Volgende links sluiten aan bij deze bijdrage
Duurzame communicatie
Emotionele intelligentie ondersteunt een relatie

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer