Blind Getrouwd seizoen 4/2019 VTM

0

Blind getrouwd is het druk bekeken VTM programma dat mensen koppelt op een wetenschappelijke basis. Druk bekeken omdat de makers ervan dicht bij de realiteit blijven. Zowel de kandidaten als de ondersteunende professionals zijn immers mensen van vlees en bloed en vandaar zeer herkenbaar voor de kijkers. En natuurlijk ook vanwege het sensatiegehalte. Want, dames en heren: zal Cupido raak schieten en bij wie?

Maar liefst 3700 singles schreven zich in voor dit 4de seizoen. De kandidaten zijn zonder twijfel stuk voor stuk mediageil. In verschillende gradaties, dat spreekt. En ze zijn eveneens grotendeels onwetend omtrent dat wat op hen afkomt. Maar de meesten zitten tegelijk ook tjokvol hoop en verwachting. Omdat hun leeftijd meestal schommelt tussen eind twintig en medio dertig. Tijd dus om een levensgezel te vinden, daar de klok tikt. En omdat de kans dat er met succes gekoppeld wordt weliswaar klein is maar niettemin reëel. Want er zijn verwarmende en bemoedigende precedenten. Zoals Nuria en Stijn uit seizoen 1 die momenteel blij uitkijken naar hun 2de baby. Of Nicolas en Evelien uit seizoen 2 die in 2018 een zoontje Xander kregen, terwijl Nick en Veerle uit hetzelfde seizoen dit jaar hun eerste spruit zullen verwelkomen. Frie en Toon (seizoen 3) leven nog steeds gelukkig samen als man en vrouw, maar schuwen zoveel mogelijk elke vorm van publiciteit. En niemand kan hen ongelijk geven.

In seizoen 4 van 2019 hopen de 10 uitverkoren deze successen vanzelfsprekend over te doen.
Maar wat blijkt nu na 5 uitzendingen? Dat de groep natuurlijk een koele tante telt, een wat lompe man en een enthousiaste uitslover die het te goed bedoelt. Wat uiteraard voor het broodnodige spektakel moet zorgen. Desondanks kunnen de meeste koppels behoorlijk tot goed met elkaar overweg maar blijven ze intussen en helaas, gevangen zitten in de friendzone. De relaties evolueren niet voldoende, gezien er van echte romantiek en/of seks niets of weinig in huis komt. Omdat de klik ontbreekt. De vonk. Dat ondefinieerbare ietsje meer, dat alles in één klap zo helemaal anders maakt.

De oorzaak van dat ter plaatse trappelen is niet ver te zoeken. Diverse elementen belemmeren immers de natuurlijke groei van de relaties.

  • Zo is er vooreerst het feit dat de deelnemers hun partner moeten verkennen en ontdekken voor het oog van de camera en van zo’n slordige 900.000 tv kijkers.
  • Bovendien bemoeien wildvreemden er zich mee via de sociale media zoals Facebook en Twitter.
  • Verder is er de grote tijdsdruk, want het hele gebeuren (huwelijk, huwelijksreis, samenwonen en de eindbeslissing) wordt afgerond binnen de 2 maanden.
  • En tenslotte is er nog een obstakel: alles gebeurt hier in omgekeerde volgorde. Er wordt eerst getrouwd met een onbekende en pas dan kunnen de partners elkaar besnuffelen en aftasten of ze elkaar al dan niet liggen en in welke mate.

Vooral het laatste doet denken aan de gearrangeerde huwelijken in vorige eeuwen. Mensen overal ter wereld, werden toen gekoppeld op basis van sociale, financiële, religieuze of astrologische factoren. Ook zij kregen pas na het huwelijk de tijd en kans om elkaar te leren kennen. Zonder camera’s en mediakritiek evenwel, waarna er vriendschap, waardering en/of liefde groeide. Of helemaal niet…
Nu moeten de 5 paartjes al na amper enkele weken samenleven, beslissen of ze al dan niet getrouwd zullen blijven. De meeste kandidaten zijn intussen vermoeid geraakt, terwijl anderen een lading rotzooi over zich heen kregen via de sociale media. En bijna allemaal zijn ze overweldigd door de emotionele rollercoaster waarin ze terecht gekomen zijn. Eén ding staat echter muurvast: dit onvoorspelbaar avontuur zullen ze nimmer vergeten, ongeacht het resultaat ervan. En houden ze er geen partner aan over? Dan misschien toch een vriend of vriendin die in precies hetzelfde schuitje heeft gezeten…

Ook rest de vraag of de paarvorming die door moeder natuur zelf gestuurd wordt met het oog op de voorplanting, kan vervangen worden door een puur wetenschappelijke benadering. Moeder natuur is immers machtig en listig. Ze zorgt moeiteloos voor aantrekking, de klik en dwingende vleselijke verlangens via minuscule en geraffineerde maar superkrachtige stofjes. Want enkel de beste vereniging is goed genoeg voor de creatie van nieuw leven. Wat evenmin altijd volledig lukt, maar kan de wetenschap deze eeuwige, bijna perfecte en volautomatische krachttoer uiteindelijk evenaren?

Maar laten we vooral niet op de zaken vooruitlopen en de uitkomst van Blind Getrouwd seizoen 4, afwachten. Niettegenstaande het er niet zo schitterend voorstaat, duimen de meeste kijkers toch voor Jolien en Lenny, Joke en Stijn, Annelies en Joris, Line en Victor en Elke en Tim. En we blijven met zijn allen heel erg benieuwd naar de finale afloop.

Hierbij aansluitend:
Married at first sight Australia 2017

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer