Dr. Phil en de vrouw die reeds 10 maal getrouwd was

0

Stevig zappend tijdens een dood moment, bleef ik een poos geleden hangen bij dr.Phil. En daar zat ze dan, de vrouw die een elfde keer zou gaan trouwen. De niet onknappe, prima verzorgde, stevige, opgewekte brunette vertrouwde dokter Phil (en de rest van de wereld) toe dat ze in de loop der jaren ook nog eens vijf tot zes huwelijksaanzoeken had afgewezen. Dr. Phil en met hem het hele studiopubliek, probeerden haar toen meteen het geheim van die ongewone populariteit te ontfutselen. Helaas, want wat bleek? Er was helemaal geen geheim. Nope. Het overkwam haar gewoon, telkens opnieuw. Joost mocht weten waarom. Teleurstelling alom, dus.

De vrouw vertelde dat de huwelijksaanzoeken er doorgaans kwamen toen zij en de partner van dienst, elkaar één tot twee maanden kenden. Waarna er al snel getrouwd werd. Binnen de zes maanden na hun eerste ontmoeting bleek de vrouw dus niet enkel getrouwd, maar was ook de scheiding al in gang gezet. Want geen van de mannen bleek helaas ooit de ware te zijn. Met uitzondering van man 1 dan, tevens vader van haar drie kinderen. Daar was ze zo’n tien jaar mee gehuwd geweest. Naast haar in de studio, zat uitverkorene nummer 11. Een toffe man die slechts één korte relatie achter de rug had en bovendien voldoende emotionele maturiteit bezat om niet in de val te trappen. Hij besloot de vrouw eerst beter leren kennen vooraleer met haar in het wankel huwelijksbootje te stappen.

Maar intussen was het dus al zover. Ze kenden elkaar ruim tien maanden en de band was intact gebleven, verklaarden beiden op teevee. Met als gevolg dat ze spoedig zouden gaan trouwen. Gezien het cijfer 11 zo belangrijk was voor de vrouw, koos ze gelijk ook voor 11 bruidsjonkers en 11 bruidsmeisjes. Mij leek dit een puberaal gedoe, wat meteen ook de vaststelling van dr. Phil was. De immer begripvolle dr.Phil, (achter de schermen fors bijgestaan door een peloton specialisten die hem via een oortje continu bijsturen) vroeg waar die kostelijke vertoning toch voor nodig was. Omdat het deze keer anders was, beweerde ze met klem. Totaal anders. Want man 11 wou ze nooit meer kwijt.

Op dat moment nam één van haar vriendinnen het woord. Zij beweerde dat de vrouw enkel trouwde met mannen die ze zonder verdriet kon laten gaan. De vrouw moest toegeven dat dit inderdaad zo was. En toen begon dr.Phil te spitten naar de oorzaak van dit overduidelijk patroon. Hij vroeg de vrouw of het iets te maken kon hebben met het feit dat haar vader overleed toen ze nog jong was. Terstond begon de vrouw te wenen en ontdekten dr.Pil en zijn team de oorzaak van het patroon dat haar liefdesleven beheerste. Ze bleek als kind een warme band met haar vader te hebben gehad. Tot hij op een dag het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. En haar het gevoel gaf haar aan haar lot over te laten.

Dr. Phil concludeerde toen dat ze nooit voldoende gerouwd had om de dood van haar vader en die harde werkelijkheid bijgevolg niet verwerkt had. Iets wat ze nu maar eens moest gaan doen. En wel direct, zonder uitstel. En zeker vooraleer met nummer 11 in het bootje te stappen. Zo niet, voorspelde dr.Phil beslist een zoveelste negatieve afloop. Want indien ze zou blijven rondlopen met onverwerkt verdriet, zou ze onbewust blijven scheep gaan met mannen die haar niet echt beroerden. Omdat ze zich op die manier beveiligde tegen een echt innerlijk engagement plus een groot verdriet wanneer het tot een breuk zou komen. En dat moest veranderen.

Of de dame de raad van dr.Phil gevolgd heeft, valt niet te achterhalen. Maar de diagnose van dr.Phil moet toch een zaadje geplant hebben in haar onrustige psyche. Op één of andere manier. Maar helaas hebben zaadjes meestal (behoorlijk wat) tijd nodig om tot volle wasdom te komen en vrucht te dragen. Anders gezegd: als je de veertig voorbij bent en overheerst wordt door een diep ingeslepen patroon, wordt het zwoegen om dat patroon van je af te schudden. Dat nummer 11 zeker niet laatste in de rij exen zou worden, was dus te voorzien. Jammer maar waar.

Share.

Over de auteur

Karina is relatie-dating ervaringsdeskundige en schrijfster van boeken 'Hoera, ik heb een date', 'Late Liefde', 'Aan het daten? Goed om weten!' en 'Het Kluwen, vijand van nieuwe liefde'.

Reageer